ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Αντώνη Φούσα

-Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Ρεπετίστη Πωγωνίου

13 Aug 2026 • 18:30
   Μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Αντώνη Φούσα

Αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου πρ. Υπουργού Αντώνη Φούσα ήταν εκδήλωση στη Ρεπετίστη Πωγωνίου, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες με καταγωγή από την περιοχή.

Προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ναό Αγίου Γεωργίου Ρεπετίστας, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Αλεξίου και Ιωαννίνων Μαξίμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες του Αντώνη Φούσα. Χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιούλα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Δρόπολης – Πωγωνίου Δημήτρης Τόλης, ο πρ. Πρύτανης Γιώργος Καψάλης, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Πάνος Κιάμος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Γρηγόρης Άρμπιρος, ο πολιτευτής την Ν.Δ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, η Πρόεδρος της Ρεπετίστης Αθανασία Τσιόντζιου κ.α..

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

 Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης προχώρησε σε μια περιεκτική αναφορά στη διαχρονική προσφορά των προσωπικοτήτων της περιοχής και στο έργο του αείμνηστου Αντώνη Φούσα, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο «που υπήρξε υπόδειγμα Νομικού, Πολιτικού και πάνω από όλα ανθρώπου της προσφοράς. Ως κορυφαίος ποινικολόγος υπηρέτησε τη δικαιοσύνη με ακεραιότητα, ως βουλευτής και υπουργός προσέφερε με σπάνιο ήθος και ασυμβίβαστη αξιοπρέπεια, ενώ υπήρξε άγρυπνος υπερασπιστής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Όσο ψηλά κι αν έφτασε, η καρδιά του δεν έφυγε ποτέ από τα ακριτικά μας χωριά. Η φωτεινή παρακαταθήκη του θα μένει για πάντα ανεξίτηλη στην ιστορία του Δήμου Πωγωνίου».

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Καψάλης παρέδωσε στην οικογένεια Αντώνη Φούσα τιμητική πλακέτα. Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι τρεις εξέχουσες προσωπικότητες από διακεκριμένους ομιλητές. Συγκεκριμένα, για τον Δοσίθεο Φιλίτη μίλησαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκότοβος και ο δάσκαλος Θωμάς Δημητρίου. Για τον Παύλο Μελά ο εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας Προκόπης Φούσας, αδελφός του Αντώνη Φούσα και για τον Γιώργο Νούλη ο καθηγητής Ορθοπεδικής Θεόδωρος Ξενάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε  επίδειξη και εκπαίδευση πολιτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόννηση (ΚΑΡΠΑ) από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ 7ης και 11ης Περιφέρειας Μιχάλη Τσοβίλη και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Συντονιστές της ήταν ο Στέφανος Γρ. Φούσας (Συντονιστής Τομέα Καρδιάς «Metropolitan General» - καθηγητής Κλινικής Καρδιολογίας) και η δημοσιογράφος Σοφία Τσέπα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.