- Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΠΕΚΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τρίτος κύκλος υποβολής αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού έτους 2026, όπως ενημέρωσε ο ΟΠΕΚΑ.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αιτήσεων έτους 2026, έχουν υποβληθεί συνολικά 601.295 αιτήσεις. Αναλυτικά:
- 497.753 αιτήσεις εγκρίθηκαν.
-99.523 αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω μη πλήρωσης των προϋποθέσεων απονομής.
-4.019 αιτήσεις τέθηκαν προς περαιτέρω έλεγχο.
Ο συνολικός αριθμός των τέκνων που αντιστοιχούν στις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 856.159
Ο ΟΠΕΚΑ συνεχίζει τη διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων που βρίσκονται σε έλεγχο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί ξανά για νέες αιτήσεις ή τροποποίηση υφισταμένων στις 31 Ιουλίου και ώρα 08:00.
Υπενθυμίζεται στους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται ως μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.