Εθνικά επιζήμια η συμφωνία Τσίπρα!

on .

Η συμφωνία του κ. Τσίπρα είναι μια κακή συμφωνία για τη χώρα. Είναι μια συμφωνία δυστυχώς, επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ένα αποτέλεσμα διαδοχικών υποχωρήσεων της ελληνικής Κυβέρνησης, που τα έδωσε όλα και δεν πήρε, ουσιαστικά, τίποτα. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κότζιας αποδέχθηκαν ότι πρακτικά το erga omnes -δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις- δεν θα εφαρμοστεί. Και αυτό διότι αποδέχθηκαν τη «μακεδονική γλώσσα» και τη «μακεδονική εθνότητα». Και, ταυτόχρονα, δεν διασφάλισαν ένα σημαντικό δεδομένο που κατοχυρώσαμε στο Βουκουρέστι το 2008. Να προηγηθεί η συμφωνία της πρόκλησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει στους βόρειους γείτονές μας τη «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Ένα γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το εθνικό αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Και σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε ένα ψευδεπίγραφο εθνικισμό. Εξάλλου, δυστυχώς, αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πρέπει άμεσα να δούμε πώς θα επουλώσουμε τις πληγές μας ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε ακόμα μία, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Η  προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαφύλαξη της ενότητας του ελληνικού λαού. Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».
Για να υποστηρίξει τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει, ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα: Να ψεύδεται. Ούτε από το ελληνικό ούτε από το αγγλικό κείμενο προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο  «Severna Makedonija», όπως ψευδώς υποστήριξε  ανακοινώνοντας τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας. Το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του «Βόρεια Μακεδονία» (North Macedonia) - (άρθρο 1 παρ 3α).
Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος στην προσπάθειά τους να παραπλανήσουν για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό δεν διστάζουν να παραπλανούν με κάθε ευκαιρία. Ανάμεσα σε αυτά που υπογράμμισε ο πρωθυπουργός είναι ότι με τη συμφωνία «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της». Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Στο άρθρο 7 αναφέρεται ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» κατά βούληση. Άρα, πώς ακριβώς «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της»;
Μια ακόμη έντονα προβληματική έως εξωφρενική πτυχή της συμφωνίας του κ. Τσίπρα βρίσκεται στο άρθρο 8 (παρ. 5), όπου αναφέρεται ότι θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Mε άλλα λόγια, αυτή  η επιτροπή δεν θα εξετάσει μόνο τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας. Κοινώς: Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου με το άρθρο αυτό αποδέχεται ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία.
Επί της ουσίας, με αυτή την απαράδεκτη και επιζήμια συμφωνία, η Ελλάδα αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα ενώ παράλληλα προεξοφλείται η συναίνεσή μας για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Και το αντάλλαγμα για όλα αυτά είναι μια «υποσχετική» από πλευράς των γειτόνων μας. Οι Έλληνες αξίζουμε πολύ καλύτερα!

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ