Οι αυταπάτες του Αλ. Τσίπρα κόστισαν ακριβά στο λαό και τη χώρα!

on .

Αν θέλει κάποιος να μελετήσει την έννοια του παραλόγου και του παραλογισμού, δεν έχει παρά να ενσκύψει στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα όμως την τελευταία περίοδο της διακυβερνήσεώς της από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση αυτής της κυβερνήσεως του Τσίπρα που να μην είναι διαμετρικά αντίθετη από όσα έλεγε και διακήρυσσε ο πρωθυπουργός, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Αλλά και από τη θέση του υψίστου αυτού αξιώματος, στο οποίον, όπως αποδεικνύεται, ούτε ο ίδιος το περίμενε να συμβεί, συνεχίζει με το ίδιο ύφος, χωρίς τύψεις και χωρίς συναίσθηση πιθανώτατα των πράξεων και των λόγων του, την ίδια τακτική. Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε αυταπάτες, αυταπάτες βέβαια οι οποίες κόστισαν στον λαό και κοστίζουν στη χώρα δισεκατομμύρια. Πόσο ειρωνικά ηχεί το Τσίπρειον καυχησιολόγημα, «εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις σαν τα πουκάμισα»!
Η αδυναμία κατανόησης της βαρύτητας που έχει η σημασία και το νόημα των λέξεων και του λόγου είναι αυτονόητο ότι οδηγεί σε επιεικώς λανθασμένες, για να μην πούμε εγκληματικές, αποφάσεις, με βαρύτατες συνέπειες για τους πολίτες και για τη χώρα.
Αν αντιλαμβανόταν αυτήν τη βαρύτητα, δεν θα παραχωρούσε με τόση ευκολία το όνομα Μακεδονία στους σλάβους της γειτονικής χώρας, ούτε για την ταυτότητά τους ούτε για τη γλώσσα, και πολύ περισσότερο δεν θα πανηγύριζε και δεν θα κοκορευόταν ούτε αυτός, ούτε ο υπουργός του των Εξωτερικών Κοτζιάς δημόσια και με ειδικά επεξεργασμένο βίντεο για την συμφωνία των Πρεσπών. Όπως υποστηρίξαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, για πρώτη φορά Ελληνική Κυβέρνηση υιοθέτησε και υπερασπίστηκε τα σαθρά επιχειρήματα των Σκοπιανών σε μια διπραγμάτευση, στην οποίαν υποτίθεται ότι πρώτιστον μέλημα θα ήταν η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων!
Το παράλογον του πράγματος είναι ότι δεν είναι ο μόνος, αλλά ένα έστω και μικρό ποσοστό οπαδών του και αριθμός δημοσιογράφων και δημοσιογραφικών μέσων, που θριαμβολογεί! Και ενώ ισχυρίζεται ότι όσοι αντιδρούν είναι ακροδεξιοί, φασίστες και Χρυσαυγίτες, δεν τολμά να θέσει τη συμφωνία σε δημοψήφισμα, ώστε να ακούσει τη βούληση του λαού, η οποία εξάλλου εκφράστηκε με δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και με πολλά άλλα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.
Υποτίθεται ότι στα μεγάλα εθνικά τουλάχιστον θέματα η βούληση του λαού θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, αν θέλουν οι πολιτικοί άρχοντες να σέβονται το Σύνταγμα της χώρας, σύμφωνα με το άρθρο 1 του οποίου «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους».
Το να μην ερωτάται ο λαός για τα μεγάλα εθνικά θέματα σημαίνει παραβίαση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος και, επομένως, δεν μπορούν οι όποιες αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του να είναι νόμιμες και ισχυρές. Και αυτό δεν αφορά μόνο το Σκοπιανό, αλλά και τα άλλα εθνικά θέματα, όπως είναι οι Ελληνο-Αλβανικές και οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και άλλα. Τουλάχιστον, σε αυτά τα θέματα όφειλε η Κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα για τη χάραξη μια ενιαίας εθνικής στρατηγικής, και όχι να ακολουθεί τον δρόμο της μυστικής διπλωματίας και με τις de facto αποφάσεις της να διχάζει τον Ελληνικό λαό.
Όσο για τον ρόλο των κατ’ ευφημισμόν Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), εδώ είναι που βλέπει κάποιος το άκρον άωτον του παραλογισμού. Ενώ ο αρχηγός τους διατυμπανίζει ότι διαφωνεί με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, εντούτοις παίζοντας τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ανέχεται της αποφάσεις των συνεταίρων του παραπέμποντας στο μέλλον, ότι δήθεν, όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία, θα καταψηφίσει. Δεν αγνοεί ωστόσο ότι εν τω μεταξύ δημιουργούνται τετελεσμένα, τα οποία θα είναι αδύνατο να ανατρέψει οποιαδήποτε κυβέρνηση, επειδή θα έρθει τότε σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ πρωτίστως και με όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Άλλο ανέκδοτο, αν αυτό είναι ανέκδοτο: Ενώ κάποιοι υπουργοί του Τσίπρα και ο Πάνος Καμένος διακηρύσσουν ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσουν σπιθαμή εδάφους σε κανένα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και νυν Πρόεδρος της Βουλής Ζουράρης δήλωσε το αδιανόητο, ότι δηλαδή «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»! Και ο υπουργός Άμυνας δεν τολμά να πλησιάσει στα Ίμια ούτε για κατάθεση στεφάνου στους ηρωικώς πεσόντες νεκρούς μας! Μόνο κενού περιεχομένου λεονταρισμοί! Σβήστηκαν από την ψυχή των πολιτικών μας οι Θερμοπύλες, η Σαλαμίνα, το 1921, το 1940, το 1913, σβήστηκε για πάντα η μνημειώδης ρήση του Περικλέους «εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ’ ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον» και αντικαταστάθηκε από τη άκρατη φιλαρχία και φιλοδοξία.
Ο Επίτροπος διεύρυνσης δηλώνει στην Αγγλική γλώσσα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται την αναδιάρθρωση των συνόρων με την Αλβανία – και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας που γνωρίζει λίγα Αγγλικά – η Κυβέρνηση όμως προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, υποστηρίζοντας ότι δεν είπε κάτι τέτοιο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο ίδιος ο Τσίπρας, δυστυχώς και πάλι, από αδυναμία κατανόησης της σημασίας των λέξεων και των λόγων, μιλώντας για τις μυστικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την Αλβανία, δήλωσε ότι «έχουμε ζήτημα συνόρων με την Αλβανία» και ότι ένα από τα ζητήματα που απομένουν για να συμφωνήσουν είναι «η διευθέτηση συνόρων»! Αυτό το επεξηγεί το Μαξίμου ότι σημαίνει καθαρισμός της συνοριακής γραμμής από τα βάτα και επιδιόρθωση των συνοριακών πυραμιδίσκων!
Διακηρύσσει ο Τσίπρας με κάθε ευκαιρία ότι «βγαίνουμε από τα μνημόνια» και ότι από δω και εμπρός όλα θα είναι ρόδινα, παραλείπει όμως να αναφέρει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για περικοπές μισθών και συντάξεων από τις αρχές του 2019, τη μείωση του αφορολογήτου, τα υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, 2% μέχρι το 2060, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2114! Δεν μας λέει πόσα δισεκατομμύρια φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών με τις «αυταπάτες» του. Βέβαια δεν είναι ο μόνος! Και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, δυστυχώς, με τις πολιτικές τους δεν υστέρησαν σε αυτό. Και αντί να τιμωρηθούν όλοι αυτοί, απολαμβάνουν τα προνόμιά τους, σαν να μην συνέβη τίποτα. Και φυσικά, γιατί να ανησυχεί ο Τσίπρας, αφού και οι ομόλογοί του δεν τιμωρήθηκαν;
Κομπάζει ο Τσίπρας για τη μείωση της ανεργίας! Με τους αριθμούς και μόνον μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Οι πεντακόσιες χιλιάδες νέοι που μετανάστευσαν στις διάφορες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνον, αυτοί είναι που κυρίως μείωσαν την ανεργία. Και επιπλέον, πολλοί από όσους δουλεύουν, ιδιαίτερα οι νέοι, αμείβονται με μισθούς πείνας, από 100 μέχρι 500 ευρώ το πολύ οι πλείστοι. Τη στιγμή που οι μισθοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών και όλων των παρατρεχάμενων είναι στα ύψη! Η νέα νομενκλατούρα της Ελληνικής Δημοκρατίας!
Μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων εξακολουθεί να έχει 300 βουλευτές (από 250 τους αύξησε ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 23 Μαρτίου 1958 – η Βουλή παμψηφεί συμφώνησε!) με σκανδαλώδη προνόμια, έχει ένα πολυπληθές Υπουργικό Συμβούλιο (γύρω στους 50 Υπουργούς, Υφυπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και πάει λέγοντας) με ηγεμονικές αμοιβές, έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς αρμοδιότητες, αλλά με μισθό μεγαλύτερο από του Προέδρου της Αμερικής, διαθέτουμε Πρωθυπουργικό Αεροπλάνο για τις μετακινήσεις του Πρωθυπουργού και άλλα παρόμοια, την ώρα που ο λαός στην πλειοψηφία του ζει στην εξαθλίωση. Και φυσικά η αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, αρχής γενομένης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 2 Αυγούστου 1957, ψηφίζεται κάθε φορά ομόφωνα από τη Βουλή! Το μόνο πράγμα στο οποίον υπάρχει απόλυτη ομοφωνία!
Τη στιγμή που η χώρα μας κινδυνεύει σταδιακά να μεταβληθεί σε ισλαμοκρατούμενο κράτος με τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, ο Τσίπρας είναι ο μόνος Ευρωπαίος πρωθυπουργός που συμφώνησε με τη Μέρκελ την επαναπροώθηση μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα, για να μην ανατραπεί η κ. Μέρκελ! Και η ανταμοιβή γι’ αυτό είναι ότι η κ. Μέρκελ δεν συναίνεσε να δοθεί η δόση των 15 δις. στην Ελλάδα στο τελευταίο Γιούρογκρουπ, επειδή μειώθηκε ο ΦΠΑ σε πέντε νησιά που υποφέρουν από τους λαθρομετανάστες! Όλα δικά της τα θέλει η Γερμανία!
Και ενώ το μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών πένονται και χιλιάδες είναι άστεγοι χωρίς στον ήλιο μοίρα, οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες τακτοποιούνται σε διαμερίσματα, και βέβαια δεν έχουν να νοιαστούν για τίποτα, αφού όλα είναι πληρωμένα και εξασφαλισμένα και επιπλέον τους παρέχονται και μετρητά στην τζέπη! Πόσα; Ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
Αρνείται, όμως, πεισματικά η Γερμανία να καταβάλει αποζημιώσεις για τα φοβερά και αδιανόητα για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στη χώρα μας, τις εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών που πέθαναν από ασιτία στη Αθήνα, την ολοσχερή καταστροφή χωριών και τις εκτελέσεις αθώων, και την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλεμμένων θησαυρών από τη χώρα μας.
Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου, Κεφαλόβρυσο, Καλόβρυση, Μάζι, Αετόπετρα, Αηδονοχώρι, Βασιλικό, Λυγκιάδες, και τους αδικοχαμένους νεκρούς που άφησε πίσω της η ναζιστική μεραρχία «Εντελβαϊς» τον Ιούλιο του 1943. Και πόσα άλλα μαρτυρικά χωριά! Πότε θα γραφεί η Μαύρη Βίβλος για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ήπειρο και γενικώτερα στην πατρίδα μας;
Κανένας εγκληματίας πολέμου δεν τιμωρήθηκε γι’ αυτά τα συγκεκριμένα εγκλήματα. Και εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι, όπως λέει η λαϊκή παροιμία. Και καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τολμά να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και να συμψηφίσει αυτά που χρωστάμε με αυτά που μας χρωστούν, που είναι πολύ περισσότερα. Οι εξαγγελίες κάθε φορά ξεχνιούνται από τους οσφυοκάμπτες και προσκυνημένους πολιτικούς. Αν είναι ανίκανοι, ας συμβουλευτούν τους Ισραηλινούς!
* * *

Ποιος πολιτικός ηγέτης τελικά θα βρεθεί που θα αγαπά την πατρίδα του, θα σέβεται την πολυχιλιετή ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, τη μοναδική σε πλούτο γλώσσα μας, και δεν θα θυσιάζει τα εθνικά της συμφέροντα, επειδή δέχεται πιέσεις είτε από τους Αμερικανούς, είτε από τους Γερμανούς, είτε από οποιονδήποτε.
Ποιος ηγέτης θα βρεθεί που θα θέτει το προσωπικόν και κομματικόν συμφέρον πιο κάτω από το συμφέρον του συνόλου και της πατρίδος, που δεν θα θεωρεί τον χειρισμόν των εθνικών θεμάτων ατομική του υπόθεση, που θα έχει ως πρότυπον τον πρώτον μεγάλον Κυβερνήτη της Ελλάδος τον Ιωάννην Καποδίστρια, που θα πει επαξίως το Περίκλειον «ἐπηυξήσαμεν καὶ τὴν πόλιν τοῖς πᾶσι παρεσκευάσαμεν καὶ ἐς πόλεμον καὶ ἐς εἰρήνην αὐταρκετάτην»;