Ο μόνος τρόπος...

on .

- Τι μήνα έχουμε, μπάρμπα Μήτσο;
- Είμαστε στα τέλη του Δεκέμβρη, του υπενθύμισε ο μπαρμπα-Θύμιος.
- Κι εγώ νόμιζα, πως είμαστε... στο Σεπτέμβρη, όχι μόνο για τον καλό καιρό που μας κάνει, αλλά και για τις παροχές, που ακούμε από την κυβέρνηση! Νόμισα, πως βρισκόμαστε ακόμη στη ΔΕΘ. Τέτοιες παροχές, που... ακούμε από την ΕΡΤ, δεν ξανάγιναν! Επιδόματα, μερίσματα... διαμερίσματα! Κάθε είδους παροχές και παράνομα κτίσματα... σε βουνοκορφές! (Νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε δάση!)
Τα πάντα, με αυτή την Κυβέρνηση, νομιμοποιούνται, όμως η ίδια, δεν νομιμοποιείται, να υποτιμά τη νοημοσύνη μας…
Φανταστείτε, λοιπόν, αν διαρκέσει πολύ, η έτσι κι αλλιώς παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, τι έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας!
(…Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, λένε, πως στο κρατικό κανάλι, ετοιμάζουν ημίωρη εκπομπή, με τίτλο: Παροχών το ανάγνωσμα…)
Πάντως η Κυβέρνηση, τις προάλλες, γιόρτασε με κάθε επισημότητα τις πρώτες 100 ημέρες, εκτός μνημονίων, αγνοώντας πως στην Ελλάδα… κυριαρχεί η κατανάλωση οσπρίων! (λόγω φτώχειας και όχι… μεσογειακής δίαιτας!).
Κυβερνητικά στελέχη, δίνουν… έμφαση, στην τεράστια μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 20 ευρώ, που θα… ξελασπώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό! Απαριθμούν και άλλες παροχές, ίσης αξίας! Αλλά και η μη μείωση των συντάξεων, ποιες «τρύπες» να μπαλώσει;
Ο Δεκέμβρης, είναι μήνας βασανιστικός, για όλα τα νοικοκυριά! Θα χρειαστεί κανένα ευχέλαιο, για βοήθεια άνωθεν… Αλλά, τέτοια… εποχή, που να βρεθούν και οι παπάδες; Ο λαός, με χίλια προβλήματα στα κάγκελα και οι παπάδες… στο καμπαναριό!
Η Κυβέρνηση, λοιπόν, δημιουργεί πολλά αδιέξοδα, στο λαό και τη χώρα. Όχι μόνο με τις «παροχές», αλλά και με άλλους χειρισμούς, σε ευαίσθητα θέματα.
Τώρα, το πώς θα πορευτεί, μόνο αυτή το ξέρει…
Ωραία… ανάλυση έκανες, μπάρμπα Θύμιο. Αλλά, ένας τρόπος υπάρχει, για να… ταρακουνηθεί η κυβέρνηση: Να αρχίσει ο λαός… να σκέφτεται!
Συμφωνώ μαζί σου. Σιγά-σιγά, κάποια πράγματα, θα πρέπει να διορθωθούν. Οι αριθμοί και… τα νούμερα, πότε μικραίνουν, πότε μεγαλώνουν! Εκείνο που δεν θα «μεγαλώσει» στη χώρα μας, είναι ο ελληνικός πληθυσμός!
Οι γεννήσεις στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία, δυστυχώς, ήταν λιγότερες κατά 30.000.
Αν… υπολογίσουμε και πόσους «έχουν θάψει» οι κυβερνήσεις της ίδιας περιόδου, με… τις πολιτικές τους, τότε τα πράγματα, είναι απογοητευτικά!
Γι’ αυτό, Έλληνες, γεννήστε, γιατί χανόμαστε!
Καλές γιορτές και με… ένα γερό παιδί!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης