Αυξημένα προβλήματα…

on .

Όλα τα πράγματα στην Ελλάδα τα ακολουθεί ένας αυξημένος και υπερβολικός τόνος… Από το χαρακτήρα του νεοέλληνα, που μπορεί να είναι από υπερβολικά αισιόδοξος ή σφόδρα απαισιόδοξος (η μέση οδός γι’ αυτόν δεν υπάρχει…), μέχρι τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών!
Υπερβολές, αυξήσεις και ασυδοσία σε όλη την αγορά! Η Ελληνική αγορά πραγματικά έχει… ξεσαλώσει! Ούτε… αυξητική ορμόνη να έπαιρνε! Όλα είναι υπερβολικά… φουσκωμένα και τα προβλήματα του κόσμου, επίσης… Αλήθεια, ποιος πολίτης δεν πήγε στο σούπερ μάρκετ χαμογελαστός και δεν βγήκε προβληματισμένος και σκυθρωπός; (Λόγω τιμής…).
Τα τρόφιμα, τα φάρμακα, οι υπηρεσίες, αλλά και τα… νεύρα του καταναλωτή παραφουσκωμένα!
Ποιος πολίτης πέρασε απ’ τον ΟΤΕ και δεν… φοβήθηκε;
Ποιος πολίτης μπήκε σε φαρμακείο και δεν… φαρμακώθηκε;
Ποιος… πελάτης της ΔΕΗ πέρασε απ’ το ταμείο της και δεν… μαρτύρησε;
Ποιος πήγε σε Δημόσια Υπηρεσία για να διευθετήσει μία απλή υπόθεση και δεν απηύδησε που χάθηκε στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία; (Να δούμε για ΜΙΑ υπόθεση, πότε θα χρειαστεί ΕΝΑ μόνο χαρτί!).
Ποιος Έλληνας πολίτης, ενώ περίμενε τηλεφώνημα από… τον ξάδερφο απ’ την Αμερική, σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε μία βροντερή φωνή από… εντεταλμένο εισπρακτικής εταιρείας για τα χρωστούμενα;
Ποιος πήγε στο νοσοκομείο να βγάλει… τη χολή, αλλά επειδή του έγινε… «αφαίμαξη», τον… πόνεσε πολύ;
Ποιος γονιός δεν πήγε στο σχολείο να πάρει του γιου του «τα αριστεία», αλλά οι υπεύθυνοι του είπαν πως αυτά μπήκαν… στα αρχεία!
Είναι λοιπόν κοινή διαπίστωση πως στην Ελλάδα αυξάνουν οι τιμές και τα προβλήματα των πολιτών και στις πραγματικές αξίες γίνεται έκπτωση τιμών!
Ακόμη και μέσα στη Βουλή υπάρχει… αύξηση κρουσμάτων ανευθυνότητας, υποκρισίας και πιθανόν αναλγησίας! Όμως, για να λέμε και την αλήθεια τώρα, με τις επερχόμενες εκλογές, πέρα από… τις αυξημένες αποδοχές έχουν και αυξημένες υποχρεώσεις για τον εκλογικό αγώνα!
Και έτσι χρειάζονται και μια… εκτόνωση. Και αυτή την έχουν με ένα… ζεϊμπέκικο σε νυχτερινό κέντρο!
Υ.Γ.: Τελικά η… γκαζόζα και το ζεϊμπέκικο (του Καμμένου), είναι δύο λέξεις που παίζουν πολύ τελευταία! «Αυξημένη» η παρουσία τους παντού!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.