Επιτομή νέου-Αριστερού Εξω-γλωσσάριου!

on .

- Με όσα ξεφεύγουν από το έρκος των οδόντων των θεραπόντων της πρώτης φοράς Αριστερά, και αποτελούν μια απύλωτη και μερικές φορές ακατάληπτη εκφορά λόγου, έχει αθροιστεί μια πλούσια συλλογή ενός Αριστερού  έξω-γλωσσάριου που αξίζει  για την ανάμνηση του περάσματός της, να συνθέσει μια Επιτομή του Αριστερού  λόγου. Πολλά από αυτά έχουν εκφωνηθεί και πρέπει να έχουν καταγραφεί και στα πρακτικά της Βουλής.
- Στις περιπλανήσεις του ο μέτοικος, αν και δεν είναι γλωσσολόγος,  έκανε μια πρόχειρη συλλογή αυτού του Εξω-γλωσσαρίου της πρώτης φοράς Αριστεράς,  και πιστεύει ότι κάποιος υποψήφιος διδάκτορας της γλωσσολογίας, διανοητής της Αριστερής κουλτούρας, θα μολυνθεί με τον ιό της χολερικής Αριστείας, να τα μελετήσει. Έτσι η Αριστερά θα αφήσει, με όλα τα μνημονιακά πεπραγμένα και ένα βιβλίο Επιτομή της Αριστερής διάνοιας και διαννόησης, και μπορεί να τα ομαδοποιήσει σε Τσιπριώτικα, Τσακαλωτικά, Πολακικά,  Σκουρλέτικα, βορειοΜακεδόνικα, και άλλες  γλωσσικές φράξιες εκείνης της Ευκλείδιας μυθολογικής  σαρανταπο-δαρούσας, ή της  «ιστορικής», από τους βράχους της Ιθάκης,    απεύθυνσης του διαγγέλματος του Αλέξη προς τον Ελληνικό λαό! Από τη μίνι αυτή συλλογή του Αριστερού Έξω-γλωσσικού  μνημονίου  ας απομνημονευτούν και εδώ μερικά:    
- Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς: πολυχρησιμοποιήθηκε, έπαθε οξεία τοξική ελίτιδα και αποσύρθηκε, σιωπηλά σαν μια ουτοπική μπολσεβίκικη σκουριά.
- Η ξεγραβάτωτη μόδα του βουνού: δεν πέρασε στο σενάριο της  αλλαγής της Ευρώπης και του κόσμου, ούτε στις κωμωδίες, Ρέντζι, Γιούγκερ, ΠρεσποΖαεφική  γελοιοποίηση και την αστειότητα του Ζαππείου.
- Ή με το λαό ή με την ελίτ, σε πολλές εκδόσεις, ή με τους πολλούς ή με την ελίτ κλπ: Η αρχαία ταξική διχαστική  ντιρεκτίβα της Αριστεράς, βούλιαξε στα νερά του Ιονίου στην σκαφάτη ή κοτεράτη απόλαυση της μπουρζουάζικης καλοπέρασης του Αλέξη τις μέρες μάλιστα που κάπνιζε ακόμη η συμφορά στο ΜΑΤΙ με την εκατόμβη των θυμάτων.
- Πουκάμισα έξω: μαζί με τα εκδρομικά σακίδια, τις σαγιονάρες,   τα μπλού τζιν στη Βουλή, και τη φτωχοπροδρομική εμφάνιση σε δεξιώξεις και επίσημα τραπεζώματα, είναι εικόνες  που ο Πούτιν κάτι είπε για σαχλαμάρες.
- η στραβή: σαν δικαιολογία κάθε αποτυχίας κάθε αστοχίας και κάθε αμηχανίας στη διαχείριση της ευθύνης. Την έθαψαν.
- ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη: ενθύμια από τα capital control,  της  δίκαιης ανάπτυξης που γέμισε τις δακρυδόχους της συντρόφισσας.
- η ρετσινιά και η χολερα της Αριστείας: το χαμηλό βαρομετρικό στην αξιολόγηση της μάθησης, της άμιλλας και της ευδοκίμησης. Το αιέν αριστεύειν, της αρχαίας σοφίας χάθηκε στο απρεπές ήθος.
- ο Πολακισμός, σε πολλές εκδόσεις: «εδώ σας έχω», «τα βοθροκάναλα» και άλλες γλωσσικές παραλλαγές  που πέρασαν και στα πρακτικά της Βουλής, με μια δόση αποφοράς βόθρου.
- στα τέσσερα, στα τέσσερα: η παράνοια μιας αταίριαστης συμπόρευσης  και ενός ανάξιου χυδαίου πολιτικού λόγου.
- Η ολιγαρκής αφθονία ή η άφθονη ολιγάρκεια: σημαδιακό όριο και στατιστική εκτίμηση Αριστερής αυτάρεσκης ευημερίας.Τα γεμιστά και τα συσσίτια, της επίπεδης διατροφής
- Τα γεμιστά: η Αριστερή συνταγή οριακής λιτότητας, πριν αποκαλυφθεί η σκαφάτη ή κοτεράτη καλοπέραση και το γεμάτο τραπέζι στο Ροδάκινο, κι οι άλλοι ας γκιζερούν.
- η γκαζόζα: λαϊκό αναψυκτικό σαν διουρητικό φάρμακο κοινοβουλευτικής δυσφορίας. Ακούστηκε στο πανελλήνιο. Γράφτηκε στα πράκτικά;
- πήραμε τις εκλογές όχι την εξουσία: Ενδόμυχη επιθυμία συνεπιβάτιδας στο κότερο της ελίτ. Από το Bella Ciao στη Dolce vita. Τόσο απλό, τόσο εύκολο. Αριστερά βέβαια! Η ηλιοθεραπεία στο κότερο είναι Αριστερό εσωτερικό απόρρητο!
- οι λιαζόμενοι  στις πλατείες: Μια Αριστερή θεωρία για το προσφυγικό. Έτσι απλά.
- η θεοδικία: έφυγε και αυτό του έρκους των Αριστερών οδόντων. Συμπληρώθηκε τελευταία με τη θεωρία ότι οι Αριστεροί είναι οι καλοί Χριστιανοί! Μια απεύθυνση και αυτή για να πλουτίσει το Εξω-Γλωσσάριο. Τώρα που έβγαλαν γλώσσα  ποιος να τους σταματήσει
- ψευδαίσθηση και αυταπάτη: Τα είπαν και τα δύο, και πολλές φορές  για να φθάσουν στα δίδυμα: Ψηφίζω-ξεψηφίζω, είπα-ξείπα, ΟΧΙ-ΝΑΙ, δίνω –παίρνω, ο λαός – η ελίτ!
- η Κωλοτούμπα: και στη διεθνή έκδοση  kolotuba, το απαύγασμα της Αριστερής γλωσσολογίας, και πολιτικής αυταπάτης, ταυτισμένη με τις συνεχείς ανατροπές  πολιτικής και αναστροφές  πορείας, από την Ουτοπία της φαντασίωσης.
- η δίκαιη ανάπτυξη: ένα ιδεολόγημα που ακόμη δεν φαίνεται να έρχεται. Η Ουτοπία των φαντασιώσεων, που αρνείται την επιχειρηματική δραστηριότητα και διώχνει τους επενδυτές. Μένει το δίκαιη, κενό γράμμα.
- ο μνημονιοσχίστης: τόπαν πολλές φορές, το ξέχασαν  για να τους το φορέσουν οι σύντροφοι. Τέσσερα χρόνια καταχω-νιασμένο στο χρονοντούλαπο. Αρχαία Αριστερή σκουριά.
- η σκληρή διαπραγμάτευση: To έλεγαν μεγαλόστομα.  17 ώρες στριμωγμένοι, ο εφιάλτης του Grexit, έφερε το τρίτο μνημόνιο που ζούμε ακόμη. Τα δάκρυα στις 6 Ιουλίου  είναι μια ακόμη απύλωτη Αριστερή υποκρισία.
- η έξοδος από  τα μνημόνια: συμπληρώνει σχεδόν ένα χρόνο η  «ηρωϊκη» έξοδος από τα μνημόνια, και οι επενδυτές δεν φαίνονται στο βάθος του Αριστερού ορίζοντα. Και  Αλέξης οικογενειακά σκαφάτος, εκθειάζει την ολιγαρκή αφθονία.
- Το Αριστερό Έξω-γλωσσάριο είναι πλούσιο, και αποτελεί ένα πεδίο λαμπρό για γλωσσολόγους μελετητές. Η δική μας περιπλάνηση σταματάει εδώ και κλείνει με ένα βρυχηθμό που ακούστηκε από τα υπόγεια του Μαξιμου, όταν η Ελντοράντο είπε πως θα φύγει. Τότε ακούστηκε  από τα υπόγεια Μαξίμου εκείνο το Αριστερό εξω-γλωσσάριο στα τσακίδια. Αυτό λέει πολλά. Τα λέει όλα για να μη ξεχνιέται η Αριστερή διαχρονική μπολσεβίκικη παραμυθολογία.
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο μέτοικος