«Φοβού τον Τσίπρα και δώρα φέροντα»

on .

Και άλλα κράτη της Ευρώπης βρέθηκαν μέσα στην οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα: κατάφεραν όμως σε λίγα χρόνια να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και σήμερα οι λαοί τους προοδεύουν με σταθερότητα και δίχως φόβο επιστροφής στο οδυνηρό παρελθόν. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η δύστυχη Ελλάδα, αφού σχεδόν για δέκα χρόνια βαδίζει από το κακό στο χειρότερο χωρίς φως στον ορίζοντα και με ένα λαό που δεν ελπίζει σε τίποτα.
Τούτο επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στις Ευρωεκλογές καθώς οι πολίτες καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και έδειξαν την κυβέρνηση του Τσίπρα ως υπεύθυνη για την κατάντια της χώρας. Ζήτησε η μεγάλη πλειοψηφία να παραδώσει τα κλειδιά και να αποτραβηχτεί στα αζήτητα. Ο λαός έχει αποφασίσει να αλλάξει σελίδα και στηρίζει τις ελπίδες σε μια άλλη κυβέρνηση και με πολιτικούς που δεν σχετίζονται με όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
Όμως παρά το κλείσιμο της πόρτας ο Τσίπρας και η παρέα του χωρίς αιδώ και χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας επιμένει με κάθε τρόπο να φρενάρει ή να περιορίζει την απαίτηση του κόσμου για μια διαφορετική κυβέρνηση. Είναι πράγματι σοφός ο λαός που λέει να φοβάσαι τον άνθρωπο όταν είναι «να του βγει η ψυχή». Γιατί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες δείχνει τον αληθινό εαυτό του. Τώρα φανερώνει απροκάλυπτα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, το ήθος και το ύφος του.
Κρίμα για την Αριστερά γενικότερα, για την ιστορία της και τους πολιτικούς της αγώνες. Ήρθε ο Τσίπρας με κάποιους γυρολόγους και τυχάρπαστους από άλλα κόμματα, όπως ο Κουίκ και η Παπακώστα, να στιγματίσει κάθε πρόταγμα, κάθε αρχή και αξία της αριστερής ιδεολογίας. Αφού ξέκανε κάποιους αριστερούς που είχε στο κόμμα, όπως τον Λαφαζάνη, παραδόθηκε σε συνοδοιπόρους τύπου Πολάκη και Τζουμάκα για να γελοιοποιήσει κυριολεκτικά τον αριστερό χώρο.
Ακόμα και τώρα, λίγες μέρες προ των εκλογών, δεν αντιδρά σε πολιτικά αίσχη των συνεργατών του. Τούτο σημαίνει ότι ή είναι ο ίδιος εμπνευστής αυτών των πρακτικών ή ανέχεται τα πάντα από το πάθος του να παραμείνει στην καρέκλα.
Έφτασαν στο σημείο να κρατάνε τη Βουλή ανοιχτή για να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους σε θέσεις προνομιακές! Χωρίς δισταγμό μετάταξαν τα παιδιά τους, τις πρώην γυναίκες και τους συνεργάτες τους στη Βουλή. Έσβησαν άλλα σαράντα δύο εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις του Σαββίδη σαν να πρόκειται για ένα φιλοδώρημα. Και Υπουργός του, ύστερα από την αποκάλυψη του διορισμού της κόρης της, ζήτησε συγγνώμη «για το κακό» από τους συντρόφους της και όχι από τον ελληνικό λαό! Τόσο κυνισμό και τόση αλαζονεία ουδέποτε έχει δείξει πολιτικό κόμμα. Ο ελληνικός λαός και προπαντός οι άνεργοι και οι ξενητεμένοι νέοι μας από ποιόν θα ζητήσουν την τιμωρία της προσβολής τους;
Αλλά μήπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συγκινήθηκε από αυτές τις ανήθικες προκλήσεις; Αντίθετα συνεχίζει να μιλάει για την ώρα του πολίτη όπως ακριβώς κάνει ο Τράμπ, ο Σαλβίνι και η Λεπέν. Ένας λαϊκισμός αισχίστου ήθους. Αυτός δεν έχει προσκυνήσει τους πλέον συντηρητικούς ηγέτες, δεν έδεσε τη χώρα στο Υπερταμείο για 100 χρόνια, δεν ψήφισε πλεόνασμα μέχρι το 2060, δεν ξεπούλησε την Μακεδονία; Και τώρα συνεχίζει να τάζει «δώρα» όπως διορισμούς, θέσεις εργασίας, αύξηση σε μισθούς και όλα τα καλά του κόσμου.
Δυστυχώς γι’ αυτόν ο λαός έχει αντιληφθεί και την ανικανότητά τους και την επικινδυνότητά τους για τη χώρα και του παρέδωσε το εξιτήριο για συνταξιοδότηση, παρά το νεαρό της ηλικίας. Οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες ενός ηγέτη για λίγο μοιάζουν με δώρα αλλά σε λίγο στιγματίζονται και αποδοκιμάζονται. Τώρα μοιράζει από την ΕΡΤ χίλια δώρα και αντιγράφει τον Ερντογάν που προεκλογικά μοίραζε στους Τούρκους πατάτες και κρεμμύδια ή και τον Κιμ της Β. Κορέας που κάθε φορά προσφέρει στο λαό του ψάρια.
Η ώρα ήρθε για να ανταμειφθεί ο Τσίπρας, όπως του ταιριάζει και οι πολίτες με την ψήφο τους θα σφραγίσουν και θα υπογράψουν την καταδίκη του.
ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ