Ναι, τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας κύριε Τσίπρα!

on .

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

ΣΤΙΣ 7 Ιουλίου εκλογές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τις 9,5 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ και την απώλεια των περιφερειακών εκλογών, δεν άφηνε κανένα περιθώριο για παράταση της θητείας της. Και προκήρυξε εκλογές προσδοκώντας να διασωθεί από τον καταποντισμό. Βυθίζονται και τους βλέπεις ακόμη να μη καταλαβαίνουν τίποτε!
ΟΠΩΣ φαίνεται ματαίως ελπίζει ο κ. Τσίπρας σε αντιστροφή του κλίματος. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και συνέχιση μιας πολιτικής εξοντωτικής. Βεβαίως ο πρωθυπουργόςδιακηρύττει ότι όλα είναι δυνατά, ζητώντας συγγνώμη από το λαό επειδή δεν συνειδητοποίησε νωρίτερα πόση δυσαρέσκεια υπήρχε, αλλά και για τους διορισμούς στη Βουλή. Αν είναι έτσι, ή είναι παντελώς ανίκανος ή πάλι θέλει να παραπλανήσει τους Έλληνες.
ΔΕΝ το γνώριζε, είπε! Για να μεταθέσει, άλλη μια φορά, τις ευθύνες σε άλλους. Αλλά τι ακριβώς δεν συνειδητοποίησε εγκαίρως ο κ. Τσίπρας; Δεν έβλεπε που οι πολίτες είχαν γονατίσει από την υπερφορολόγηση, ότι επενδύσεις δε γίνονταν, επιχειρήσεις έκλειναν, οι μικρομεσαίοι έσβηναν, η ανεργία θέριευε, οι νέοι έφευγαν μαζικά για άλλες χώρες; Και νομίζει ότι τώρα θα πιστέψουν το σλόγκαν του ... «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας»; Πριν δηλαδή για τι ακριβώς αποφασίζαμε; Να βολευτούν κάποιοι ανεπάγγελτοι;
ΔΕΝ κατάλαβε ο πρωθυπουργός ότι οι Έλληνες αγανάκτησαν από την αυξανόμενη εγκληματικότητα, την ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών στη χώρα και την ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα; Όχι, δε δικαιολογείται με τίποτε, με συνυπεύθυνους όλους τους συνεργάτες του και μη, που είδαν το κράτος ως λάφυρο και έπεσαν πάνω του, όπως οι ύαινες στα κουφάρια. Και το ρήμαξαν. Το λεηλάτησαν, το κατεδάφισαν…
ΜΕ τα ξετσίπωτα ρουσφέτια τους, τις προσλήψεις ημετέρων, την αλαζονεία τους, τις προκλητικές συμπεριφορές τύπου Πολάκη, του ...νταή υπουργού που εξέθετε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο. Δε δικαιολογείται ο κ. Τσίπρας ούτε για αυτά, αλλά ούτε και για το ότι γελοιοποίησε τη θέληση του λαού που στο κατάπτυστο δημοψήφισμα το «όχι», αδιάντροπα το έκανε «ναι» και έσυρε την Ελλάδα σε ταπεινωτικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.
ΤΟ σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Τσίπρας έπαιξε με τις προσδοκίες των Ελλήνων. Δεν είναι που ήλπιζε ότι θα τα καταφέρει και δεν μπόρεσε. Γνώριζε ότι δεν μπορούσε. Έλεγε συνειδητά ψέμματα. Για να υφαρπάξει την ψήφο τους και τα κατάφερε. Τώρα όμως δεν πρόκειται να επαναληφθεί το ίδιο. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει τι εστί ... «πρώτη φορά Αριστερά». Μια κυβέρνηση με μειωμένα εθνικά αντανακλαστικά, που ήθελε τους Έλληνες φυτοζωούντες με επιδόματα.
ΕΙΝΑΙ όμως αμετανόητοι. Οι συγγνώμες τους είναι χωρίς αντίκρυσμα. Και για αυτό τους ακούμε να λένε... «οι άλλοι τι έκαναν, μήπως ήταν καλύτεροι»; Ασφαλώς και ήταν! Και θα είναι καλύτεροι και σοβαρότεροι. Τουλάχιστον αυτό!
Η Ν.Δ., έδωσε δείγματα προσφοράς στη χώρα, σε αντίθεση με την Αριστερά. Και τώρα με αξιοπιστία διεκδικεί τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών, για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Ναι, τώρα όντως αποφασίζουμε για τη ζωή μας!
ΜΕ τον Μητσοτάκη; Ρωτάνε ειρωνικά οι αναγνωρισμένης ανικανότητας απερχόμενοι...Καρανίκες. Ναι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόσους άλλους, που είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι καλύτερο. Να δώσουν στη χώρα τη χαμένη της αξιοπιστία. Για να υπάρξει μια κυβέρνηση με κύρος. Να πάρουν οι πολίτες μια ανάσα!
ΑΥΤΟ ελπίζει η πλειοψηφία και αν τυχόν και διαψευστεί, ας γνωρίζουν εκεί στη Ν.Δ. ότι η οργή που θα ξεσπάσει πάνω της, δε θα έχει προηγούμενο. Και κάτι τέτοιο δε θα σημάνει τίποτε καλό για τον τόπο. Φυσικά κι εμείς εδώ θα είμαστε...