Η Ελληνική διπλωματία εν… πλήρη δράσει!

on .

Η παρακάτω υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, αποδίδεται σε υψηλόβαθμους παράγοντες της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματίας. Ολόκληρο επιτελείο ξένων πρακτόρων προσπαθεί εναγωνίως να την αποκρυπτογραφήσει, πράγμα που προς το παρόν καθίσταται αδύνατον:
......
ΚΩΣΤΑΣ: Ρε συ κουμπάρε, είναι άδικο να χτυπάς αλύπητα τους Κούρδους! Είναι καλά παιδιά! Αφού σου έδωσε ο Θόδωρος τον Οτσαλάν, γιατί τους πολεμάς;
ΤΑΓΙΠ: Την ειρήνη πάω να επιβάλλω, κουμπαρούλη μου, αυτοί οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες, άγριοι. Ξεχνάς ότι στο παρελθόν σας έχουν κατασφάξει; Αμ και το άλλο; Ξεχνάς πως δεν βοηθήσανε τους σύμμαχους στη Νορμανδία; Αυτό το ξέρει μέχρι κι ο φίλος μου ο Ντόναλντ.
ΚΩΣΤΑΣ: Καλά, βρε κουμπάρε Ταγίπ, ό,τι πεις. Εγώ πάντως σε πήρα για να σε προειδοποιήσω! Ο Νικόλας ετοιμάζεται να σας καταδικάσει με διάβημα και ο Προκόπης να προβεί σε αυστηρές συστάσεις για την καταπάτηση εκ μέρους σας, του διεθνούς δικαίου.
ΤΑΓΙΠ: Εεεει! Κώστα! Όταν θα γιορτάζουμε τη νίκη μας για την «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία, έλα να φάμε κανένα κεμπάπ. Φέρε μαζί να φιλέψουμε κι εκείνον που μας διασκέδαζε με τα ωραία τα ζεϊμπέκικα!
ΚΩΣΤΑΣ: Ποιον; Τον ωραίο τον Άκη;
ΤΑΓΙΠ: Όχι μπρε τζάνουμ! Τον άλλον! Τον Γιωργάκη!!!
ΚΩΣΤΑΣ: Εντάξει Ταγίπ, θα τον φέρω, γιατί κι αυτός αρέσει στις Τουρκάλες!
ΤΑΓΙΠ: Ωραία, γιατί στο τέλος θα σας ετοιμάσω μία έκπληξη!
ΚΩΣΤΑΣ: Θα έχεις σουτζούκ λουκούμ, κουμπάρε; Θα έχει και γλυκάκι;
ΤΑΓΙΠ: Θα έχει για επιδόρπιο αιγαιοπελαγίτικα σκαλτσούνια Κώστα. Μου υποσχέθηκε πως θα τα φέρει ο Αλέξης, τότε που κάναμε τη συμφωνία για τα σύνορα!
ΚΩΣΤΑΣ: Ποια συμφωνία για τα σύνορα κουμπάρε; Με έπιασες αδιάβαστο, σαν τον Χρυσοχοΐδη.
ΤΑΓΙΠ: Να! στην τελευταία τη συνάντηση που είχαμε τότε που ήτανε σουλτάνος στην Αθήνα, του είχα πει πως είναι κρίμα για τη θάλασσα να μείνει κι άλλο δίχως σύνορα! Κι εκείνος αφού συμβουλεύτηκε κάποιον Κατρούγκαλο και κάτι άλλους, συμφώνησε στα βέρι Κουίκ, πως κάτι τέτοιο ήταν δίκαιο και έπρεπε να γίνει πράξη!
ΚΩΣΤΑΣ: Και δε μου λες Ταγίπ. Μήπως ανέφερε, εκείνος ο Αλέξης, αν τα σκαλτσουνάκια που θα φέρει, θα είναι από εκείνα τα ωραία τα κυκλαδίτικα;
ΤΑΓΙΠ: Ανάλογα κουμπάρε! Ανάλογα πού θα ορίσουμε το σύνορο! Ανάλογα το πού θα ορίσουμε το σύνορο κουμπάρε!
......
Για την αποκρυπτογράφηση: Γιάννης Β. Δεβελέγκας

*Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.