Η νέα Πρόεδρος Δημοκρατίας και η υποτιθέμενη κοσμογονία!

on .

«Η Ελλάδα αλλάζει» ή κάπως έτσι το είπε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και όταν πρότεινε την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με την εκλογή της την Τετάρτη, με τους βουλευτές της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) να υπερθεματίζουν και να πανηγυρίζουν! Ως να συνέβη κάποιο κοσμογονικό γεγονός, που θα έφερε τα πάνω - κάτω και θα καθιστούσε τη χώρα ισχυρότερη από πριν!
ΕΠΕΙΔΗ μέρος της Ελλάδας είμαστε κι εμείς, δεν αισθανόμαστε ότι αλλάζει η χώρα με την εκλογή της. Διαφωνούμε ότι με την επιλογή της τιμούνται οι γυναίκες, ως αυτές να είναι ανά-

πηρα όντα που χρήζουν ειδικής προστασίας, ενώ είναι πρωταγωνίστριες στη ζωή ή καλύτερα η ίδια η ζωή! Ούτε φρονούμε ότι έτσι τιμάται η Δικαιοσύνη, διότι με αυτή τη λογική θα πρέπει να αποδίδονται παρόμοιες τιμές σε εκπροσώπους διαφόρων επιστημονικών και παραγωγικών ομάδων.
ΑΣΦΑΛΩΣ και σεβόμαστε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και την Κ. Σακελλαροπούλου. Έχουμε όμως το δικαίωμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Και στην προκειμένη περίπτωση θα πούμε ευθαρσώς ότι η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου ήταν επινόηση διεμβολισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να δημιουργήσει αδιέξοδα, δεδομένης της στήριξης που παρείχε στη δικαστή για την ανάδειξή της στην Προεδρία του ΣτΕ.
ΔΕΝ μας ενδιαφέρει αν αγαπά τις γάτες και τα λουλούδια, όπως μας πληροφορούν Μέσα Ενημέρωσης, σε μιά επιχείρηση διαμόρφωσης της «εικόνας» της νέας Προέδρου. Ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχων, πρέπει να έχει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά, που θα του επιτρέψουν να ασκήσει τα καθήκοντά του επιτυχώς και μάλιστα αυτό τον καιρό, που κρίνεται όχι απλώς το μέλλον της χώρας, αλλά κυριολεκτικώς η ύπαρξή της. Ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είναι πρόσωπο με διεθνή ακτινοβολία, πολιτική επιρροή και να μπορεί να συνομιλεί με τους ηγέτες του κόσμου, γνώστης του πολιτικού «παιχνιδιού».
ΕΔΩ φάνηκε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε ως Πρόεδρο πρόσωπο που θα του όφειλε ευγνωμοσύνη για την επιλογή του και τέτοιο που να αρέσει στην Αριστερά, προς την οποία δίδεται πάλι γη και ύδωρ! Διότι η κ. Σακελλαροπούλου είναι Αριστερή, αλλά «μνημονιακή», τόσο που περισσότερο δε γίνεται. Μπροστά της ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Προκόπης Παυλόπουλος ή οι κκ. Τσίπρας, Σαμαράς, Βενιζέλος κλπ μοιάζουν  με... αφελή κολεγιόπαιδα! Και φυσικά είναι περίεργο που ποτέ δεν εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης για ποιό λόγο δεν ήθελε εκ νέου Πρόεδρο τον κ. Παυλόπουλο, με δεδομένο ότι τα προσόντα του και οι ικανότητές του, σίγουρα υπερτερούν σαφώς της νέας Προέδρου!
ΑΚΟΥΣΑΜΕ την Πρόεδρο να λέει στην ευχαριστήρια ομιλία της ότι, μεταξύ των άλλων, στις προτεραιότητές της είναι η προστασία των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση. Λυπούμαστε, αλλά αυτό ηχεί στα δικά μας αυτιά τουλάχιστον ως κακόγουστο ανέκδοτο. Διότι ως δικαστής του ΣτΕ στήριξε τα άγρια μέτρα του πρώτου και δεύτερου μνημονίου, τη συνταγματικότητα του περίφημου PSI, του «κουρέματος» των ομολόγων του Δημοσίου, που στέγνωσε και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών  ταμείων.
ΔΕΝ αρκέστηκε σε αυτά. Συναίνεσε στη μείωση των αποδοχών και στην κατάργηση των «δώρων» των υπαλλήλων του δημοσίου, την απαγόρευση αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, την απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, την αθώωση του κ. Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, απέρριψε τις προσφυγές Μακεδονικών οργανώσεων για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραχωρήθηκαν το όνομα Μακεδονία, γλώσσα, ταυτότητα και ιθαγένεια στους ΣλαβοΣκοπιανούς και πολλά άλλα.
ΑΥΤΑ έτσι για την ιστορία και γιατί δε μας αρέσει να συρόμαστε σε μια... «δοξασολογία», που ευτελίζει την έννοια του πολίτη και να μεταβαλλόμαστε σε ακούσιους χειροκροτητές, επειδή τα κόμματα αποφασίζουν ερήμην του λαού και κάνοντας τους δικούς τους υπολογισμούς. Βλέπετε ότι δεν αποφασίζουν να  νομοθετήσουν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί φοβούνται την κρίση του λαού, που δεν έχει καμιά σχέση με τις δικές τους δοσοληψίες. Αυτό και διότι ίσως τον θεωρούν ... ανώριμο να εκλέξει ρυθμιστή του Πολιτεύματος, αλλά ικανούς να ψηφίζουμε εκείνους!