Το μόνο θετικό…

on .

Πώς έχει αλλάξει η ζωή μας… Σήμερα τίποτε δεν είναι όπως πριν! Ένας «αόρατος ιός», ήρθε στη ζωή μας και την άλλαξε ριζικά!

Ο κόσμος τρομαγμένος και τρελαμένος! Και το μόνο φάρμακο αυτή τη στιγμή εναντίον του κορωνοϊού είναι το: «Μένουμε στο σπίτι»! (Αναγκαίο κακό ή καλό…).
Και η έξοδος από το σπίτι, γίνεται με προϋποθέσεις. Νέοι ρυθμοί στη ζωή μας…
Παλιά, πήγαινες στη λαϊκή κρατώντας στο χέρι σου το πορτοφόλι για τα ψώνια! Τώρα, αν λείπει η ταυτότητα έχεις το διαβατήριο, όχι για να πας ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά για να βάλεις στην τσάντα σου πιπεριές και ντομάτες!
Παλιά, πήγαινες σε χαρές και πανηγύρια, ελεύθερα. Τώρα, η μετάβαση σε βάφτιση, γάμο ή κηδεία, γίνεται… επιφυλακτικά και προφυλάσσοντας, πρωτίστως, την υγεία!
Δεν… συγχαίρεις ούτε συλλυπείσαι κανέναν! Με ένα… απλό νεύμα, ξεμπερδεύεις! (Νέα ήθη, που θα έχουν διάρκεια…).
Οι οικονομίες των χωρών, διαλύονται! Τα θύματα του ιού, πάρα πολλά!
Θα τις ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες, ας ελπίσουμε σύντομα και ανώδυνα! Γιατί προς το παρόν, εκείνα που καλοπερνάνε είναι μόνο τα κατοικίδα ζώα, με τις πρωινές και απογευματινές βόλτες! (Μετά σου λένε… σκυλίσια ζωή!).
Το μόνο θετικό των δύσκολων ημερών είναι η… σύσφιξη των σχέσεων των γειτόνων, στο απέναντι μπαλκόνι! Τόσα χρόνια δεν άλλαζαν κουβέντα… Τώρα «καλημερίζονται», χειροκροτούν ρυθμικά και λένε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μάχονται αυτόν… τον άτιμο ιό!
Το κέρδος;
Ο άνθρωπος, γίνεται… περισσότερο άνθρωπος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.