Το… «κούρεμα»!

on .

 Τα «κουρεία» όλης της χώρας δουλεύουν ασταμάτητα… Μετά το «κλείσιμο» που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, έπιασαν δουλειά πάλι τα «ψαλίδια»!
Όμως αυτήν την περίοδο, μόνο τα κομμωτήρια είναι εκείνα που βγάζουν τα «σπασμένα» των προηγούμενων μηνών! Όλοι οι άλλοι, ακούνε από παντού: Άντε στα κουρέματα!
Από πού ν’ αρχίσει κανείς…
Ο δανειολήπτης ήταν βέβαιος για κάποιο «κούρεμα», αλλά… οι κουρείς των τραπεζών είναι ανένδοτοι και δεν «κουρεύουν» τα δάνεια! Από την άλλη, το ίδιο το κράτος έχει τη δική του τακτική… Δείχνει μεγάλη προθυμία στο… κούρεμα μισθών και συντάξεων, αλλά ταυτόχρονα αφήνει «ακούρευτους» φόρους και υποχρεώσεις των Ελλήνων πολιτών! (Η… μεγάλη ανάσα που δίνεται στους νομοταγείς φορολογούμενους, που πληρώνουν εφάπαξ τη φορολογία, είναι… ένα 2%! Δηλαδή στα 1.000 ευρώ που ακουμπάει «μια κι έξω», τσιμπάει ένα εικοσάευρο!).
Και το πλέον λυπηρό, λένε κάποιοι, είναι πως έγινε τελευταία «κούρεμα» και στη συμφωνία της ΑΟΖ, με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον!
Όμως, πέρα από την κάθε μορφής εξουσία στη χώρα μας, που κάνει ή δεν κάνει τα δικά της «κουρέματα» και ο ίδιος ο λαός έχει τη «δική του λογική» στα πάσης φύσεως κουρέματα και μπερδέματα, που τελικά δεν φαίνονται να είναι… απλώς τρίχες!
Η ευθύνη του είναι μεγάλη! Έτσι: Οι νέοι δεν… επιθυμούν «κούρεμα» στη διασκέδαση και με τη συμπεριφορά τους δεν… κουρεύουν καθόλου τον κορωνοϊό, απεναντίας τον δυναμώνουν!
Μακρυμάλληδες και μη, συνωστίζονται και πίνουν ολονυχτίς τα ποτά τους στα μπαρ! Και μαζί τους και αρκετοί μεγαλύτερης ηλικίας… φαλακροί, που έτσι κι αλλιώς αυτοί δεν χρειάζονται κούρεμα!
Και το συμπέρασμα είναι πως το «ψαλίδι» είναι απαραίτητο σήμερα, όσο ποτέ, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας!
Αλλά να μη χρησιμοποιηθεί το «ψαλίδι» και στο κομμάτι της οικονομίας, για να μη γίνει η χώρα… κουρεμένη και ρημαγμένη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.