Σε άλλα μέρη…

on .

- Μάλλον έχουμε ένα από τα καλύτερα Κοινοβούλια στον κόσμο, Θύμιο μου και μου φαίνεται πως τζάμπα γκρινιάζουμε!
- Συμφωνώ Μήτσο. Λίγα «παρατράγουδα» συνέβησαν κατά καιρούς στο ναό της Δημοκρατίας μας, ενώ αλλού…
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μπορεί να ακούστηκαν κάποιες φορές αθυροστομίες και αυτές πάνω στην ένταση της στιγμής…
Στην ιστορία έχει μείνει η φράση του αείμνηστου Γιαννόπουλου που ειπώθηκε στη Βουλή: «Ε, δεν θα πέσουμε από την κυβέρνηση, για ένα… κωλόσπιτο», αναφερόμενος στη βίλα της Εκάλης!
Πολιτικοί διαξιφισμοί πάντα υπήρχαν, ακόμη και λίγες προσωπικές αιχμές, αλλά μέχρι εκεί! Οι «τσαμπουκάδες» στο παρελθόν, της παρέας του Κασιδιάρη, σβήστηκαν γρήγορα και η λεκτική παρέμβαση του Μπαλαούρα, με τη φράση «Φρουρά – φρουρά – φρουρά», έφερε την ηρεμία…
Ενώ σε άλλα Κοινοβούλια, κυρίως Ασιατικά, γίνεται το «έλα να δεις»! Μεταξύ των «πολιτικών αντιπάλων», γροθιές… ανταλλάσσονται, καρέκλες εκτοξεύονται, πανδαιμόνιο δημιουργείται και όλα αυτά τηλεοπτικά τα παρακολουθείτε!
- Όμως αυτό που συνέβη Μήτσο μου, στη Βουλή της Αργεντινής, δεν έχει προηγούμενο! Ένας βουλευτής, ονόματι Χουάν Αμέρι, νόμιζε πως βρίσκεται… σε άλλα μέρη! Και είχε ερωτικές περιπτύξεις με τη σύζυγό του, σε ώρα λειτουργίας της Βουλής! (Θεέ και Κύριε…).
Αυτός ο αθεόφοβος, αντί να έχει στραμμένη την προσοχή του στο… νομοσχέδιο, είχε στην αγκαλιά του τη γυναίκα του, έχοντας ο ίδιος στο μυαλό του άλλο… σχέδιο! (Για να μην… τον αδικήσουμε, δεν… «ολοκλήρωσε»!).
Πού είσαι αείμνηστε Βαγγέλη Γιαννόπουλε, να του τα σύρεις και να τα ψάλλεις για τα καλά! «Τι κάνεις εκεί, βρε ανόητε… δεξιέ βουλευτή της Αργεντινής; (ο… αριστερός θα έπεφτε στα μαλακά!). Εδώ είναι το Κοινοβούλιο και όχι η κρεβατοκάμαρα! Εμείς στην Ελλάδα είμαστε ακέραιοι! Όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες, αλλά η εγκράτεια δεν βλάπτει! Εμείς, Χουάν Αμέρι, αυτά τα κάνουμε σε… άλλα μέρη! Στο σπίτι, ή… στα «πολιτιστικά κέντρα»! Χαμένε, Αργεντίνε δεξιέ…».

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.