Τιτι – βύσματα!

on .

Ο Μπάμπης, πρώην κνίτης και νυν ερημοσπίτης, τα τελευταία χρόνια ταλανίζονταν από περίεργα ονείρατα που εξελίσσονταν πολλές φορές σε εφιάλτες! Η κατάσταση μάλιστα εσχάτως είχε επιδεινωθεί επικίνδυνα, με αφορμή τις καραντίνες και τις μεταλλάξεις του ιού της κορόνας. Ως και η συντρόφισσα και για πολλά χρόνια συμβία του, η Φωφώ, δεν άντεξε άλλο αυτή την κατάσταση και μια μέρα του είπε:
- Μπαμπίνο μου, πρέπει να σε δει ένας ειδικός!
- Τι να τον κάνω εγώ τον ειδικό βρε Φωφάκι μου, της απάντησε εκείνος βαριεστημένα. Ένα καλό κουπόνι χρειάζομαι στο στοίχημα, και μάλιστα επειγόντως.
Τόσους και τόσους συνοδοιπόρους είχε διορίσει το κόμμα τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά ο Μπάμπης επέμενε στο όνειρό του να γίνει διάσημος σκηνογράφος του «θέατρου» και του προοδευτικού «κινηματόγραφου», όπως χαρακτηριστικά καμάρωνε ο ίδιος. Έτσι, αρνήθηκε πεισματικά τη σιγουριά του ευρύτατου δημόσιου τομέα που είχε βολέψει κόσμο και κοσμάκη! Μόνο κάτι κρατικές επιχορηγήσεις είχε εξασφαλίσει, όπως και μερικές συμμετοχές σε ταινίες και ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτούσε το υπουργείο πολιτισμού. Από εκείνες δηλαδή τις παραγωγές, που δεν τις έβλεπαν ούτε οι ίδιοι!
Είχε ωστόσο κάνει ένα καλό κομπόδεμα ο Μπάμπης ως την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και μπήκαν στη ζωή μας τα μνημόνια. Ένα κομπόδεμα, που τους εξασφάλιζε ως τώρα τα προς το ζειν, παρότι είχαν κατασπαταλήσει τις καλές εποχές μια ολόκληρη περιουσία για να ξεβλαχέψουν, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πέτρου του Κωστόπουλου!
Ώσπου χθες, κοντά στα ξημερώματα και πριν να βγει ο ήλιος, ο εφιάλτης χτύπησε την πόρτα:
«Η ωραία μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», τιτίβισε ο Πλανητάρχης και του κατέβασαν το παντελόνι! Κάποιοι γέλασαν, άλλοι απλά προβληματίστηκαν και κάποιοι άλλοι το ευχαριστήθηκαν δεόντως! Λίγο πιο πέρα μια σκιά χαμογελούσε πονηρά, την ώρα που αντηχούσε ένα μελαγχολικό τραγούδι «Παγιδευμένος τώρα πια, χωρίς Θεό, χωρίς πατρίδα και ταυτότητα, χωρίς να ξέρεις ποιος σε κυβερνά»! Στα μηνύματα όμως που προσπαθούσε να περάσει αυτό το τραγούδι, άλλοι καμώνονταν πως δεν ακούγανε, και άλλοι πάλι, ούτε που δίνανε καθόλου σημασία!
Ο Μπάμπης πετάχτηκε σαν ελατήριο από το καπιτονέ του στρώμα. «Τι όνειρο κακό ήταν πάλι ετούτο», τραύλισε!
- Σου έχω πει χίλιες φορές Μπαμπίνο μου να μη σερφάρεις όλη νύχτα στο διαδίκτυο γιατί μετά σε ζώνουν εφιάλτες, ελάλησε νυσταγμένα η Φωφώ δίπλα του και μάζεψε το γυμνό της πόδι κάτω από το χρυσαφί μεταξωτό σεντόνι. Αλήθεια τι σε τρόμαξε τόσο πολύ Μπαμπέτο μου; Τον ρώτησε χαδιάρικα από καθαρή περιέργεια.
- Είδα λέει Φωφώ μου, πως τα κανάλια φίμωσαν τον Τραμπ. Τα Τουίτερ και τα Φέισμπουκ τον άφησαν με το έτσι θέλω χωρίς τοίχο!
- Και δε χάρηκες για το εθνίκι; Αυτό που είδες δεν είναι εφιάλτης Μπάμπη μου, είναι αφορμή για γλέντια και χορούς στο Σύνταγμα! Του είπε η Φωφώ κι ανακλαδίστηκε.
- Φωφώκα μη το κοροϊδεύεις, τα πράγματα είναι σοβαρά. Τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είναι χουντικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις! Όταν μιλάμε για αυθαίρετη λογοκρισία στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ χωρίς κανείς να αντιδρά, τι θα προκύψει αύριο μεθαύριο; Όπως η χούντα των συνταγματαρχών έκλεισε με το έτσι θέλω τις εφημερίδες, έκαψε βιβλία, σκότωσε αθώους, φίμωσε κάθε ελεύθερη φωνή και έστειλε στα ξερονήσια όσους πολιτικούς δεν πρόλαβαν να φύγουν στο εξωτερικό, έτσι γίνεται και τώρα από τα μέσα μαζικής δικτύωσης κι ακόμη χειρότερα. Οι ηγεσίες και οι λαοί, δεν φτάνει που δέχονται αδιαμαρτύρητα αυτές τις πρακτικές, αλλά πανηγυρίζουν κι από πάνω!
- Μπάμπη, ακόμα δεν ξημέρωσε κι εγώ νυστάζω. Αν θέλεις ξύπνα με στις έντεκα που έχω ραντεβού για τα νυχάκια μου στης Γεωργίας. Κι εσύ επιτέλους να πας για αποτρίχωση στο στήθος, γιατί οι τρίχες σου με γαργαλάνε. Άσε που κρύβουν το ταττού που χάραξες με τ’ όνομά μου κι αρχίζω κάτι να υποψιάζομαι!
- Κι εγώ υποψιάζομαι Φωφώ, πως κατάντησες συντηρητικούρα και της άποψης «κλείνουμε πίσω μας σχολαστικά την πόρτα και μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς». Αλλά σου το λέω, πως αν κόψουν με το έτσι θέλω το τιτίβισμα από τους δικούς μας τους πολιτικούς και τους φιμώσουνε, θα βγω και πάλι στο βουνό να κάνω αντίσταση, να υπερασπιστώ τις δημοκρατικές ελευθερίες!
- Μπάμπη με εκνεύρισες αφόρητα, του είπε η Φωφώ σε έξαλλη κατάσταση. Σου είπα θέλω να κοιμηθώ γιατί έχω μπροστά μια δύσκολη μέρα γεμάτη click away και click inside… Αν θέλεις εσύ να βγεις στο βουνό, να πας με την ευχή μου και να με αφήσεις εμένα στα σεντόνια μου να απολαύσω την επιχείρηση «ελευθερία»! Τώρα που γέμισε η Ελλάδα άντρες και νταβραντισμένα ασυνόδευτα, όλο και κάποιος επενδυτής θα βρεθεί να με… μπολιάσει! Εσένα πια, δεν σε χρειάζομαι, Μπαμπίνο!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΛΕΓΚΑΣ