Μόλις καταλαγιάσει…

on .

Οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί πως οι πάγοι λιώνουν δύο φορές ταχύτερα την τελευταία 20ετία και γι’ αυτό υπάρχει η κλιματική αλλαγή, που επηρεάζει όλον τον πλανήτη!

Την ίδια στιγμή, πολιτικοί αναλυτές διαπιστώνουν πως οι «πάγοι» των κακών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δεν… λιώνουν με τίποτε! Και όσο επικρατεί μια δύσκολη κατάσταση ανάμεσα στους δύο, με υπαιτιότητα… του ενός, τόσο αυξάνουν οι εξοπλισμοί αμφοτέρων των χωρών, με μόνο σίγουρο αποτέλεσμα τη… φτωχοποίηση των λαών!
Βέβαια φωνάζουν μερικοί αναλυτές… του καφενείου, πως η Ελλάδα είναι ουραγός της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα! Μπορεί αυτό να συμβαίνει… Αλλά διερωτήθηκε κανείς ποιες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τόσα προβλήματα με τους γείτονές τους;
Ποια άλλη χώρα, απ’ τις 27, εξοπλίζεται όσο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το… μπαμπούλα;
Το ότι βρισκόμαστε σε ένα υποφερτό επίπεδο οικονομίας, υγείας και παιδείας, πάλι καλά! Φυσικά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αλλά την ανάπτυξη και την ευημερία τη φέρνει… η νηνεμία, που δυστυχώς δεν την εξασφαλίζει στην περιοχή η Τουρκία!
Βέβαια, πολλές φορές στη χώρα μας έχουμε και… τις εσωτερικές μας διενέξεις, μεταξύ των κομμάτων εξουσίας, που… «μάχονται» για το καλό μας και το δικό τους φυσικά… Και αναλόγως σε ποια θέση βρίσκονται, αραδιάζουν «γλυκά ψέματα» ή «πικρές αλήθειες»!
Και ο λαός… γεύεται κάτι «αλμυρό», ακούγοντας τους «μονομάχους» της εξουσίας να μιλάνε, πότε «περί ισχνών» και πότε «περί παχέων» αγελάδων! (Και οι δύο πόλοι εξουσίας έκαναν πολλά… κρύα ντουζ στον κοσμάκη!).
Όμως, ο λαός ξύπνησε και αξιολογεί πλέον τα πράγματα! Περνάει από κόσκινο πράξεις, παραλείψεις, κομματικές θέσεις και… υποσχέσεις!
Ξέρει ο κόσμος πως αν τον προσεγγίσει ο πολιτικός, εν μέσω πανδημίας, θα πρέπει να… υποψιαστεί πως πλησιάζουν εκλογές! Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός! Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο… Θέλουν να σπάσουν τον πάγο και την απόσταση που τους δημιούργησε ο κορωνοϊός, γιατί ξέρουν πως «μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονούνται!».
Μόλις καταλαγιάσει η πανδημία και με τα εμβόλια χτιστεί η ανοσία της αγέλης, πολιτικοί αναλαμβάνουν δράση…
Και ύστερα, έρχεται η σειρά… της αγέλης για τα περαιτέρω!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.