Επίκαιρα…

on .

1) Κάποτε οι Έλληνες ηθοποιοί, προσέφεραν «πολιτιστική τροφή, κάνοντας παραστάσεις μέσα στις φυλακές, για να ψυχαγωγούνται και οι φυλακισμένοι! Τώρα, δεν χρειάζονται να… μετακινούνται, βρίσκονται επί τόπου, μέσα στις φυλακές!
Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θιασάρχες…
Αλλά, δεν έχουν το κουράγιο, να… παίξουν κωμωδία, το ρεπερτόριο διαθέτει μόνο… τραγωδία!
2) Την είπε την… κακία του, ένας… μάλλον αριστερός, για τον Άδωνι, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, παρά τα δύο εμβόλια που έκανε!
Είπε λοιπόν: Ε, όταν βρίσκεται συνεχώς στην… τηλεόραση, εκεί είναι χώρος… μικροβίων!
Όλο και σε κάποιο πάνελ, θα στρογγυλοκάθισε η μετάλλαξη Δ και πήρε σβάρνα, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους! Έτσι, την πάτησε και ο Άδωνις!
3) Ένα ζευγάρι συνταξιούχων, «σκασμένο» από τη ζέστη, ακούει μέσα στο «φλογισμένο» διαμέρισμα, για τις αυξήσεις της κυβέρνησης, που θα έρθουν… το Γενάρη! (10 ευρώ το μήνα!)
Και ο γέρος… πρόσταξε τη γριά:
Γυναίκα, θα το κάψουμε σήμερα! Πήγαινε απέναντι και πάρε ένα ψημένο κοτόπουλο!
Και άσε τις… φακές για αύριο!
4) Με την ενημέρωση του Χαρδαλιά, κάθε εβδομάδα, για τον κορωνοϊό, γίναμε… εξπέρ στη Γεωγραφία! Μπορεί στην ιστορία να… υστερούμε, μπερδεύοντας την 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου, αλλά στη Γεωγραφία… πετάμε!
Εξαιτίας του κορωνοϊού, μάθαμε όλα τα νησιά, τις πόλεις και… τις κωμοπόλεις της χώρας, καθώς συχνά αλλάζουν χρώματα! Πότε είναι κόκκινες, πότε πορτοκαλί, πότε κίτρινες και πότε… άχρωμες!
Και οι άνθρωποι της εστίασης, όλης της χώρας έχουν… μαυρίσει απ’ το κακό τους!
5) Δεν… άντεξε, παρά ένα χρόνο, μακριά απ’ το δεύτερο σπίτι της, την τηλεόραση, η Ελένη Μενεγάκη! Επιστρέφει… δριμύτερη στο MEGA, από Σεπτέμβρη! Mαύρος Σεπτέμβρης» για τα άλλα κανάλια, που ψάχνουν λύσεις, στο μεγάλο αυτό πρόβλημα!
6) Ο βοσκός από την Κάλυμνο, που έβοσκε το κοπάδι του, για χρόνια στα Ίμια, πέθανε σε ηλικία 94 χρόνων!
Ο ίδιος, πολύ θα ήθελε να ταφεί στα ΊΜΙΑ, αλλά τώρα, δυστυχώς εκεί, δεν πατάει κανείς, ούτε ζωντανός, ούτε νεκρός!
7) O Γιαννιώτης κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, στο μονό σκιφ και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ!
Τα Γιάννενα να «γκρεμίσουν τα τείχη», για να εισέλθει ο Στέφανος!
Πολλά συγχαρητήρια!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.