Εμείς, τα συμφέροντα και οι διαπλεκόμενες Αρχές...

on .

 ΕΧΟΥΝ λυσσάξει και δε λένε να ησυχάσουν οι περίφημες «Αρχές» του τόπου. Τους χαλάμε με τις αποκαλύψεις μας το πολύ ωραία στρωμένο «παιχνίδι» εξυπηρετήσεων και συμφερόντων.

Δεν τις αντέχουν, ούτε την αναπόφευκτη κριτική. Άλλωστε τον κατήφορό τους τον κατέγραφε και η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, που δημοσιεύτηκε και από τον «Πρωινό Λόγο» την Πέμπτη. Για αυτό και επινόησαν την αθλιότητα ότι... εμείς εκπροσωπούμε τα συμφέροντα! «Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι», όπως λέει και η παροιμία. Δεν επρόκειτο να ασχοληθούμε αν δεν το επαναλάμβανε συχνά- πυκνά τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης, όσο και η καλοπληρωμένη δικηγόρος της Περιφέρειας (και εκείνου) κ. Γεωργία Τατάγια. Ότι δηλαδή, τα ρεπορτάζ για το πλήθος των απευθείας αναθέσεων σε εκείνη, έγιναν την επόμενη μιάς καταγγελίας της ΤΕΡΝΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με ίδιο θέμα και τις αμοιβές της και άρα εμείς είμαστε σε συνεννόηση μαζί της!!!

ΨΕΜΑΤΑ! Ουδέποτε έγινε τέτοια καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το βρώμικο «επιχείρημα» επιστρατεύτηκε για να αποδυναμώσουν την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του κ. Καχριμάνη και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, που ενέκρινε τις παράνομες αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στην κ. Τατάγια! Απίστευτο θράσος από ανθρώπους που ενώ αναμένονταν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χυδαιολογούν και συκοφαντούν για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από την παραπομπή και την ενδεχόμενη τιμωρία! Δε δίστασαν μάλιστα να κατασκευάσουν αυτή την άθλια ιστορία και για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου υποχρεώνεται να καταβάλλει στη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ (που διαχειρίζεται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων) 3,3 εκατ. ευρώ και έπεται συνέχεια, με τις υποθέσεις στα δικαστήρια να χειρίζεται (και να τις χάνει)  η δικηγόρος των Αθηνών κ. Γεωργία Τατάγια.

ΤΑ ρεπορτάζ που κάνουμε είναι απολύτως στοιχειοθετημένα με έγγραφα, ντοκουμέντα που δε μπορούν να αμφισβητηθούν, μιά ζωή απέναντι στα συμφέροντα και στους ισχυρούς. Άλλοι είναι υπηρέτες τους, υποτακτικοί τους και αργυρώνητοι. Ο Περιφερειάρχης βεβαίως έχει και ένα ...δίκιο: κινδυνεύει με τιμωρία, αργία και έκπτωση, οπότε κάτι πρέπει να πει κάτι που να «πιάνει» στην Κοινή Γνώμη (το είπε και ο κ. Γιώργος Ζάψας, ότι ο κ. Καχριμανης παραπλάνησε την Οικονομική Επιτροπή για το θέμα της κ. Τατάγια!). Να λέει ό,τι θέλει ο Περιφερειάρχης, αλλά όχι υιοθετώντας ευτελείς μεθόδους. Ούτε να επιμένει- όπως έκανε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου- ότι καλά έκανε και έδινε πακέτα απευθείας αναθέσεων για τουριστικές υπηρεσίες στον κουνιάδο του κ. Στέργιο Κασσάρο! Η επίκληση μιας κάκιστης απόφασης της Εισαγγελικής Αρχής που έβαλε στο αρχείο καταγγελία μας, δεν θα πει ότι είχε δίκιο και πως μπορεί να συνεχίζει! Αποφεύγει όμως να πει για την απόρριψη της αγωγής του κ. Κασσάρου εναντίον μας για το θέμα αυτό και κάτι λέει για απόφαση της ...Αρχής Διαφάνειας, που τον δικαιώνει! Δεν την γνωρίζουμε κι αν υπάρχει θα ήταν καλό να τη δημοσιοποιήσει- και να μην το καθυστερήσει.

ΟΛΑ αυτά που σχεδόν παραμιλώντας λέει, έχουν σχέση με το ό,τι ο κ. Καχριμάνης εκλήθη εκ νέου σε απολογία από  τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μιχελάκη για τις αναθέσεις και χρηματοδοτήσεις εταιριών της συζύγου του και του κουνιάδου του, που δεν αποκλείεται να τον οδηγήσουν εκ νέου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Διαπλοκή τα λέει ο λαός όλα αυτά, όπως και τούτο: Το Αστικό ΚΤΕΛ με εταιρία του παίρνει με απευθείας αναθέσεις από τον κ. Καχριμάνη, για τη μεταφορά υπολειμμάτων των απορριμμάτων! Επειδή όμως αυτό προσβλήθηκε από την εταιρία που με διαγωνισμό του ΦΟΔΣΑ είχε αναλάβει το έργο, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ για τη μεταφορά δωρεάν των υπολειμμάτων- κι αυτό μέχρι που να μπορέσει να του ξαναδώσει απευθείας ανάθεση!!! Αν αυτό δε λέγεται διαπλοκή και μάλιστα απροσχημάτιστη, πως λέγεται; 

ΝΑ πάμε στον έτερο των «Αρχών» του τόπου μας, το δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ, που μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Αρλέτο- πρόεδρο του ΔΣ του ΣΥΔΛΙ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο μεθοδεύσεων για την άσκηση της εξουσίας μέσω της Οικονομικής Επιτροπής. Που επιδίδονται μετά μανίας στη στήριξη ενός άλλου πελατειακού συστήματος μέσω των απευθείας αναθέσεων, χωρίς να λογαριάζουν τίποτε και κανέναν. Έχουμε τα στοιχεία και θα τα δημοσιοποιήσουμε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσληψη του πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» κ. Ευάγγελου Καρβούνη ως Ειδικού Συμβούλου του δημάρχου και την ίδια ημέρα ο κ. Ελισάφ του δίνει έργο (της αρμοδιότητάς του!) με απευθείας ανάθεση! Παρανομία που βγάζει μάτι (είχαμε ρεπορτάζ στον «ΠΛ» πριν από λίγες ημέρες), αλλά κατάπιαν τη γλώσσα τους μαζί και η συνήθως λαλίστατη αντιπολίτευση! Διαπλοκή το λένε κι αυτό!

ΟΣΟ για τον τρίτο της «παρέας» των «Αρχών» τον μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, αρκείται να εισπράττει από την Περιφέρεια Ηπείρου εκατομμύρια ευρώ για «δράσεις» του, μεταξύ των οποίων και η περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικής του Ανώνυμης Εταιρίας «Αναπτυξιακή Μητρόπολης Ιωαννίνων- Βασίλειος Παπαγιάννης»!

Διαπλοκή το λέει ο κόσμος κι αυτό! Για να εκμεταλλεύεται την περιουσία της Βελλάς και μέσω της κτηνοτροφικής μονάδας και του τυροκομείου, με ερωτηματικό τι γίνονται τα προϊόντα που παράγονται. Φυσικά και να παραγοντίζει ασύστολα, να μη δίνει λογαριασμό για τα λεγόμενα Αγαθοεργά Καταστήματα και την παράνομη διαχείριση της περιουσίας των Ηπειρωτών Ευεργετών! Σε μιά αγαστή συνεργασία η «τριάδα», για να είναι πιό εύκολη η «διαχείριση» των πολιτών, τους οποίους θέλουν άβουλους και εμάς φιμωμένους και υποχείριά τους. Λυπούμαστε αλλά δε θα τους κάνουμε τη χάρη...