Ομιχλώδες Τοπίο…

on .

Τα προβλήματά μας Μήτσο, δεν έχουν τελειωμό, είπε με παράπονο ο Θύμιος. Ούτε το πανηγύρι δεν θα μας αφήσουν να χαρούμε, με αυτά που ακούμε στην τηλεόραση! Οι «πάροχοι»  είναι… αγριεμένοι, η αγορά παγιδευμένη, το πορτοφόλι, στη μέση του μήνα, αρχίζει… να ξεμένει, αλλά και ο Έλληνας το παλεύει και… επιμένει! Και μέσα στη γενικότερη θολούρα και στο ομιχλώδες τοπίο, τα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού, δεν είναι ευχάριστα…

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την ομίχλη, σαν ένα καιρικό φαινόμενο! Δυστυχώς ο κορωνοϊός, μας έφερε και την ομίχλη του εγκεφάλου, μια βλάβη με τεράστιες συνέπειες στη ζωή του ανθρώπου! Ο εγκέφαλος γίνεται ομιχλώδης, έχοντας προβληματική λειτουργία! Έτσι άλλες φορές την κυβέρνηση, στον ουρανό… τη στέλνει και σε λίγη ώρα, ευθέως… της τα ψέλνει! (βαριά πάθηση…)

Ακόμη, λένε οι ειδικοί, πως οι παραλλαγές του κορωνοϊού, φέρνουν μεγάλη κόπωση και ταχυκαρδίες! Μιλάνε ακόμη, για δερματικές παθήσεις και για… εξαφάνιση μαλλιών! Για όλες αυτές τις συνέπειες του κορωνοϊού (εφόσον σε «πιάσει βαριά»), συζητούσαν κάτω απ’ το γεροπλάτανο, ο Μήτσος και η παρέα του, λίγο πριν το πανηγύρι!

Ο Θύμιος, που διακρίνεται για την ψυχραιμία του και το χιούμορ, τους είπε: Με τόσο κακές ειδήσεις, όπου κυριαρχεί ο φόβος και ο πανικός, τι πανηγύρι να κάνουμε; Έχουμε κάνει και 3 δόσεις εμβολίου! Αμάν πια!

Όμως, εγώ είμαι αισιόδοξος… Το χωριό μας έχει… υψόμετρο και δεν υπάρχει «ομίχλη» ούτε στην ατμόσφαιρα, ούτε… στον εγκέφαλο! Επίσης ο καθαρός αέρας και το οξυγόνο εξαφανίζει τις καρδιοπάθειες και τις δερματοπάθειες!

Και ο Μήτσος συμπλήρωσε: Όσο για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα μαλλιά και στην… εξαφάνισή τους, το θέμα αυτό δε μας απασχολεί! Έτσι και αλλιώς, οι περισσότεροι είμαστε… ασκεπείς! (παρηγοριά… στον άρρωστο!)

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.