Φαρμακώθηκε…

on .

Ο χρόνος είναι πράγματι ένας μεγάλος γιατρός… Τα πολιτικά και κομματικά πάθη στην Ελλάδα, προϊόντος του χρόνου, λιγόστεψαν! Πιο λίγες οι «κομματικές μάχες» στα καφενεία, όπου κάποτε, «τα έλεγαν σταράτα», τώρα όλοι τους ψάχνουν… τα φτηνά μακαρόνια ΜΑΡΑΤΑ!

Παρ’ όλα αυτά οι «διαφορές» υπάρχουν και ο διαχωρισμός «δεξιός» και «αριστερός» είναι εμφανής στις πολιτικές συζητήσεις! Όμως μερικοί τα καταφέρνουν να είναι και φίλοι και να πορεύονται μαζί! Όπως συμβαίνει με τον «δεξιό» Μήτσο και τον «αριστερό» Θύμιο! Πιο παλιά ήταν «στα μαχαίρια» για τα κόμματα! Τώρα, μπορεί να βρίσκονται «πολιτικά απέναντι» αλλά ξέρουν πως τα προβλήματά τους είναι κοινά! Βράζουν στο ίδιο καζάνι και η φτώχεια τους είναι κοινός παρονομαστής! Μένουν και οι δύο τους στην κωμόπολη, με τις οικογένειές τους και μάλιστα στην ίδια οδό!

Τις προάλλες, ήρθε στο σπίτι του δεξιού Μήτσου, ένας καλοντυμένος κύριος με μαύρα γυαλιά και τον ειδοποίησε, πως σε 10 μέρες του γίνεται έξωση! Απόφαση Τραπέζης! Οι δόσεις έτρεχαν και ο Μήτσος δεν μπόρεσε… να τις φτάσει!

Ο αριστερός Θύμιος, ο φίλος του, έσπευσε να τον βοηθήσει! Έμεναν τόσα χρόνια μαζί, στον ίδιο δρόμο, επί της οδού Ναπ. Ζέρβα. «Όργωσαν» όλη την κωμόπολη, να βρουν σπίτι να νοικιάσει. Δεν υπάρχουν σπίτια, δύσκολη υπόθεση!

Την τελευταία μέρα της έξωσης, βρήκαν ένα παλιό τριάρι, επί της οδού Άρη Βελουχιώτη! Ο «δεξιός» Μήτσος… τρελάθηκε! Τον βρήκαν… δύο κακά μαζί! Το πρώτο, γιατί έχασε το σπίτι του, για τρεις τελευταίες δόσεις στην Τράπεζα και το δεύτερο, που αναγκάστηκε να νοικιάσει σπίτι και μάλιστα επί της οδού Άρη Βελουχιώτη! 

Με αυτό το τελευταίο, ο αριστερός Θύμιος… καταχάρηκε, αλλά ο Μήτσος… φαρμακώθηκε!

 *Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.