ΓΕΩΤΡΗΣΗ «ΗΠΕΙΡΟΣ 1»: Το τοπικό συμφέρον υπεράνω κομμάτων!..

on .

 Πέρασε κι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας η ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1» που προγραμματίζεται να εκτελεστεί στην Γιουργάνιστα, μετά την λήψη όλων των απαραίτητων αδειών.

Και μάλιστα πέρασε και με ψήφους από την αντιπολίτευση, αλλά και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται το τοπικό συμφέρον και δεν κρίνουν με γνώμονα το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για να κυνηγούν την ψήφο του κάθε φανατισμένου ή… ψεκασμένου. 

Άλλωστε, μια διαφορετική εξέλιξη θα δικαίωνε και την πρακτική των γνωστών εκπροσώπων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των αναρχοαυτόνομων που και στην πολύωρη συνεδρίαση της Τρίτης δημιουργούσαν συνεχώς εντάσεις με τις γνωστές πρακτικές...

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, την έχουν δει... ΣΥΡΙΖΑ! Για την ακρίβεια, πρέπει να έχουν ζηλέψει το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο σημείο να μην ψηφίσει ως αντιπολίτευση στην Βουλή, ακριβώς τις ίδιες συμβάσεις που είχε υπογράψει ως κυβέρνηση (!) και είπαν να τους μιμηθούν. Έτσι, όπως και στην Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος έπραξε η παράταξη «Ήπειρος Όλον» του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, έτσι και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας η παράταξη του Βασίλη Γαρδίκου, που είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό μας, έδωσε αρνητική ψήφο για τη γεώτρηση!

Προς τί το θαυμαστικό; Μα, οι συμβάσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη υδρογονανθράκων για τα Ιωάννινα φέρουν, φαρδιά - πλατιά, την υπογραφή του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη... Αυτό κι αν είναι συνέχεια και συνέπεια!