Σπασμένο καράβι...

on .

Ποιος το περίμενε πως θα ‘ταν Κυριακή η μέρα που η Αριστερά, θα είχε συντριβή; Ούτε ο πιο αισιόδοξος δεξιός δεν το περίμενε! Τα γκάλοπ… κοιμότανε! Καλά, αυτούς τους… γκαλοπατζήδες, μην τους πολυπιστεύετε! Αυτοί μου φαίνεται, πως βγάζουν τζάμπα… το μεροκάματο! Έδιναν τελικά 6-7 μονάδες διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα! Τις άλλες 10 μονάδες, πού τις είχαν κρυμμένες; Στην… κωλότσεπη;

Θρήνος λοιπόν και απέραντη θλίψη στο αριστερό στρατόπεδο! (λάθη, λάθη, λάθη και ούτε μια αλήθεια… στο καλάθι!) 

Ήρθε τελευταία ώρα και ο Κατρούγκαλος και… έσπρωξε το κόμμα στο γκρεμό!

Απ’ την άλλη η Κυβέρνηση περπάτησε το δρόμο της λογικής και «της βγήκε» παρά τα λάθη και τα προβλήματα, που της έτυχαν στην τετραετία!

Και τώρα τι; Η κυβέρνηση μόνη στο τιμόνι χωρίς αντίπαλο και αυτό είναι πολύ κακό! Ξέρεις τι είναι να παίζεις μπάλα μόνος σου στο γήπεδο; Άχαρο, ανιαρό και… βλαπτικό για το λαό! Και η αντιπολίτευση; Ένα σπασμένο καράβι, ψάχνει τα κορμάκια της! Ο λαός, όμως, έχει ανάγκη από στηρίγματα αντιπολιτευτικά! 

Το τρίτο κόμμα πανηγυρίζει, γιατί ανέβηκε από… τη Γ’ στη Β’ Εθνική! Ασφαλώς μετράει, αλλά δεν φτάνει! Μελλοντικά θα ήταν ευπρόσδεκτο και χρήσιμο για το λαό, να υπήρχε μία και ενιαία αντιπολίτευση, ισχυρή και αποδοτική! Πάντα χρειάζεται το αντίπαλο δέος, σε μια κυβέρνηση!

Και… ο Μήτσος, αφού «κατέβαζε» στο καφενείο πολλά τσίπουρα, απ’ τη… στεναχώρια του, σχολίασε: Τί ήταν αυτό που ζήσαμε την Κυριακή των εκλογών; Μήπως οι δεξιοί ψήφιζαν με… τα δύο χέρια, ενώ οι άλλοι μόνο… με το αριστερό και το σκορ ήρθε 40-20; Ίσως, γιατί οι αριστεροί, δεν χρησιμοποιούν το… δεξί χέρι, προσκολλημένοι… σε κομματικές αρχές!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.