Επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά μιας 31χρονης γυναίκας, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας κατά την διάρκεια πεζοπορίας στην χαράδρα του Βίκου, πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η 31χρονη πεζοπορούσε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στο μονοπάτι από το Μονοδένδρι προς τον Βίκο, όταν αισθάνθηκε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συνεχίσει την πορεία της.
Για την ασφαλή μεταφορά της κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες από την 5η ΕΜΑΚ, την 5η ΕΜΟΔΕ και τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η γυναίκα κατά διαστήματα μπορούσε να περπατήσει, ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο από τους πυροσβέστες.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με ασφάλεια στο Μονοδένδρι, όπου η γυναίκα παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα».
Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που τη συνόδευαν επέστρεψαν επίσης με ασφάλεια στο Μονοδένδρι, όπου παρέμειναν για να ξεκουραστούν.
Στο σημείο βρέθηκε και η Ελληνική Αστυνομία.