ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτική διαφωνία της στήριξης του Ογκολόγου Στέργιου Μπούσιου

  • Τι αναφέρεται σε σχετική επιστολή στον «Π.Λ.» από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία
28 Oct 2026 • 11:15
Διακριτική διαφωνία της στήριξης του Ογκολόγου Στέργιου Μπούσιου

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, με επιστολή της στον «Π.Λ» τονίζει ότι δεν ζητήθηκε θεσμικά η στήριξή της στον αναπληρωτή καθηγητή Ογκολογίας κ. Στέργιο Μπούσιο.

Αφορμή πήρε από ρεπορτάζ του Κώστα Δ. Καλτσή για το συνέδριο Ογκολογίας - Αιματολογίας που πραγματοποιήθηκε στις 16-17/10/26.

«Θεσμικά» μπορεί να μην ζητήθηκε η στήριξη, αλλά στο συνέδριο εκφράστηκαν επιφυλάξεις και σοβαροί προβληματισμοί για όσα συμβαίνουν στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου διευθύντρια τοποθετήθηκε … Αιματολόγος.

Γι’ αυτό και εμμέσως πλην σαφώς η Ελληνική Εταιρεία Αματολογίας, τηρεί αποστάσεις από τον κ. Μπούσιο, αλλά η «ανορθοδοξία» και το πρόβλημα παραμένουν!

Η επιστολή της έχει ως εξής:

«Σε άρθρο της 20/10/2026 που υπογράφεται από τον Κο Καλτσή, αναφέρεται ότι η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) εξέφρασε την στήριξη της στον Κο Μπούσιο. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΑΕ, θεσμικά, ουδέποτε έλαβε αίτημα «στήριξης» του Κου Μπούσιου. Εάν κάποια μέλη της ΕΑΕ εξέφρασαν την στήριξή τους, αυτό αφορά προσωπικές τους απόψεις και όχι απόφαση του ΔΣ της ΕΑΕ».

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βασιλόπουλος

Ο Γραμματέας Ιωάννης Κοτσιανίδης

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.