Ο… γιγαντισμός του κ. Τσίπρα!

on .

-Της ΑΡΕΤΗΣ ΜΑΛΑΜΗ

 Πολλές φορές κρίνουμε τους πολιτικούς με επιείκεια, γιατί ξέρουμε πως η Πολιτική είναι ο.. «πίθος των Δαναΐδων»! ΧΩΡΑΕΙ ΤΟΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ αυτό το… πιθάρι, τόση μικρότητα, τόση υποκρισία, τόση ψευτιά, τόσο θράσος, τόση ιδιοτέλεια, αλλά και τόση μικρόνοια πολλές φορές, που διερωτάσαι μήπως είναι, σχεδόν ανάλογη, μεγάλου αριθμού των εκπροσώπων της.
Βεβαίως, υπάρχουν πάντα και οι φωτεινές εξαιρέσεις  που διακρίνονται για την ειλικρίνεια, την ικανότητα, τη σεμνότητα, την εντιμότητα των προθέσεων και των επιδιώξεων και είναι οι πολιτικοί, που  το πέρασμά τους, από την Ελληνική Βουλή, άφησε ΔΡΑΣΚΕΛΙΕΣ! Το  βήμα τους ήταν στέρεο και βαρύ και προχώρησαν τη χώρα μπροστά, στην ανάπτυξη, στον Πολιτισμό, στη μόρφωση, στο επίπεδο ζωής. Ας μην είμαστε, γιατί είμαστε  εμείς οι Έλληνες και επιλήσμονες του πώς ζούσαμε πριν 30 και 40 χρόνια και πώς ζούμε τώρα ακόμα και υπό τη ΛΑΙΛΑΠΑ του κ. Τσίπρα!
 Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα αποθέματα στον Ελληνικό λαό, υπομονής, αλληλεγγύης, αγάπης, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, δύναμης, αντοχής και κάποιων χρημάτων στα… μπαούλα. Γιατί τις Τράπεζες και τις ΜΕΤΟΧΕΣ του κόσμου, ο κ. Τσίπρας τι … έπαιξε  κάπου εκεί,  αφού δεν διδάχτηκε το «εν ου παιχτείς» και έχασε στα… ζάρια της πολιτικής, σ’ αυτά που λεν ΠΑΖΑΡΙΑ και  έτσι βρέθηκαν οι μετοχές των πολιτών, από το Χρηματιστήριο Αθηνών στις Πολυεθνικές και στα χρηματιστήρια όλου του άλλου κόσμου.
Όμως, κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας έπλεξε προχτές το εγκώμιο του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, θεωρώντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «κάπου εκεί είμαστε και οι δυο και ο Παπανδρέου και εγώ»! Και εδώ είναι  που το ΠΑΣΟΚ οργίστηκε, ενώ ο καημένος ο Πρωθυπουργός  περίμενε να το συγκινήσει, με τα καλά του λόγια. Η μεν αρχηγός του η κ. Γεννηματά του «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΥΒΡΥ», ο δε λαός θυμήθηκε την παροιμία… της κοσκινού τον άντρα και τους πραματευτάδες!
Τι σου είναι, λοιπόν, αυτοί οι Πολιτικοί!  Όταν είναι για να κερδίσουν ψήφους γίνονται και αναξιοπρεπείς και ψεύτες και ανόητοι, και ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ τελικά, αφού τα πάντα τοις πάσι προσφέρουν, «παλιά του τέχνη κόσκινο» βεβαίως, του κ. Τσίπρα, γι’ αυτό  και… ξώπετσα  τον πέρασε  αυτή η ύβρις, όπως όλες άλλωστε που διαπράττει, όχι μόνον αυτός, αλλά όλη η… κουστωδία του. Και είναι δικαιολογημένη αυτή η τελευταία ύβρις, γιατί έρχεται φυσικό το ερώτημα του κόσμου: Τι κοινό έχεις εσύ, κ. Τσίπρα, με τον Ανδρέα Παπανδρέου; Εκείνος  έκανε σπουδές, στην Αμερική  έγινε καθηγητής σε πανεπιστήμια, ΔΙΕΠΡΕΨΕ  σαν οικονομολόγος σε διεθνές επίπεδο, ήταν γόνος Πολιτικού ανδρός, άρα είχε και εμπειρία και σπουδές πολιτικού και η πολιτική του σταδιοδρομία δεν ήταν μόνον αυτή των… ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ και της… κουκούλας των Εξαρχείων, όπως  συμβαίνει με άλλους…
Ακόμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, έγινε πρωθυπουργός, στα 66 του χρόνια και ήταν προσωπικότητα αναγνωρισμένης  ικανότητας  διεθνώς!  Όχι φυσικά ότι  πρέπει να μπει  κάποιος, στην  τρίτη ηλικία για να γίνει πρωθυπουργός μιας  χώρας, αλλά τα… τεκμήριά του να μην είναι και σαν αυτά του κ. Τσίπρα.  Και δυστυχώς χωρίς ίχνος ντροπής ή ενοχής θα πει «ΕΙΧΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ»! Ακούστηκε τάχα ποτέ από άλλον ηγέτη, κάπου στον κόσμο, παρόμοια φράση, ως δικαιολογία τραγικής αποτυχίας  διακυβέρνησης χώρας; Ο Ανδρέας Παπανδρέου ΔΕΝ είχε ποτέ του, «αυταπάτες» και ήξερε πολύ καλά πού το πάει το… καράβι,  πότε στα βαθιά για… φούντο και πότε στα... ρηχά, για… αναψυχή!
 Εν πάση περιπτώσει, ανεξάρτητα από τις όποιες αδυναμίες του Παπανδρέου, τα λάθη ή τις σπατάλες και τις παραλήψεις,  τις υπερβολές ή τις κακές συνεργασίες του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις βαθιές ΤΟΜΕΣ, που έκανε ο Ανδρέας στο πολιτικό και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και να αμφισβητήσει την ηγετική του φυσιογνωμία. Και φυσικά, ποτέ ένας πρωθυπουργός οποιουδήποτε «βεληνεκούς» κι αν ήταν, δεν θα έκανε τόσο πολύ κακό, σε τόσο πολλούς ανθρώπους για τόση διάρκεια, σε τόσο λίγο χρόνο διακυβέρνησης, όσο έκανε ο κ. Τσίπρας με το κόμμα του και τον… συμπαίκτη του, τον άλλο… φέρελπι πολιτικό, τον κ. Καμμένο, που ήταν  μια ζωή για την Ελλάδα  και για όποιο κόμμα και αν κατά καιρούς ανήκε, ΧΑΡΤΙ ΚΑΜΜΕΝΟ!