Ευρω - ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι εντελώς χαμένη ψήφος!

on .

• Στις ευρωεκλογές του 2014 η Χρυσή Αυγή κατάφερε να αξιοποιήσει την αγανάκτηση που εκφράστηκε με το κίνημα της πλατείας και να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.
Ο ένας από αυτούς έχει ήδη διαχωρίσει τη θέση του από την οργάνωση και προσπαθεί να φτιάξει δικό του κόμμα στον χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.
Απόλυτη απομόνωση
Η Χρυσή Αυγή δεν έχει τίποτα να προσφέρει σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανεξάρτητα από τις επιλογές των ευρωβουλευτών της. Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο, βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση και από τις πολιτικές ομάδες που έχουν χαρακτηριστικά σκληρής Δεξιάς ή αντιευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς.
Στην Ελλάδα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να πείσει ότι η οργάνωση ανήκει στον χώρο της άκρας Δεξιάς και πως εκφράζει με τον τρόπο της τον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως έχει επικρατήσει μια εντελώς διαφορετική αξιολόγηση της Χρυσής Αυγής. Τα ευρωπαϊκά κόμματα της σκληρής και της άκρας Δεξιάς και οι πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν θεωρούν τη Χρυσή Αυγή νεοναζιστική οργάνωση και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτήν.
Για παράδειγμα, η κ. Λεπέν, η οποία θεωρείται εκφραστής της άκρας Δεξιάς στη Γαλλία, θεωρεί απόλυτη δυσφήμιση να συγκρίνουν το κόμμα της με την Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους Χρυσαυγίτες.
Η ίδια έχει πάρει την πρωτοβουλία να απομακρυνθεί από την σκληροπυρηνική ακροδεξιά παράδοση του πατέρα της για να βελτιώσει την εκλογική προοπτική του κόμματός της. Γι’ αυτό το μετονόμασε από Εθνικό Μέτωπο σε Εθνικό Συναγερμό. Προτιμά την έμμεση παραπομπή με τον «Συναγερμό» στον Ντε Γκολ παρά στον πατέρα της, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου.
Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής υποχρεώνει τους ευρωβουλευτές της να κινούνται εκτός των πολιτικών ομάδων στις οποίες έχουν ενταχθεί τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αναγκαστικά οι Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές είναι στην ομάδα των Ανεξάρτητων/Ανένταχτων, γεγονός που αναδεικνύει την απόλυτη πολιτική απομόνωση της οργάνωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αυτό σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει ουσιαστική επιρροή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ούτε μπορεί να παρέμβει μέσω των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σπρώξει τα πράγματα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Η πολιτική μοναξιά των ευρωβουλευτών της αποτελεί «χαστούκι» στην ηγεσία της από την ηγεσία των κομμάτων της ευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς.
Απόλυτα χαμένη ψήφος
Από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε συνθήκες πολιτικής καραντίνας, εξαιτίας των νεοναζιστικών χαρακτηριστικών της ηγεσίας της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ψήφος υπέρ της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου είναι η απόλυτα χαμένη ψήφος.
Το Μαξίμου προσπαθεί να συντηρήσει με κάθε τρόπο την προοπτική της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι «πάγωσε» για μία τετραετία τη δίκη της Χρυσής Αυγής και πως ταυτίζει επίμονα το 70% του ελληνικού λαού που διαφωνεί με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ με την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή.
Η καλύτερη πολιτική απάντηση στη Χρυσή Αυγή και το Μαξίμου έρχεται από την ευρωπαϊκή άκρα Δεξιά, η οποία αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, με το σκεπτικό ότι δεν είναι ακροδεξιά αλλά νεοναζιστική.
Μην παρασύρεστε λοιπόν από τον αντισυστημικό πολιτικό θυμό σας, τις δήθεν πατριωτικές κορώνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και τους τακτικούς ελιγμούς του Μαξίμου.
Μη σπαταλήσετε ούτε μία ψήφο υπέρ της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές γιατί καμία πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θέλει να έχει σχέσεις με τους Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές. Εάν δεν σας καλύπτει η κριτική που ασκώ στη Χρυσή Αυγή, ακολουθήστε, στο συγκεκριμένο θέμα, τη στάση της ευρωπαϊκής σκληρής και άκρας Δεξιάς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ