Ένας Θεός ξέρει…

on .

Μέχρι τώρα στην Ελλάδα γνωρίζαμε τις… κλασσικές μορφές κυνηγών! Υπάρχουν οι κυνηγοί… αγριογούρουνου! (Σ’ αυτούς γίνονται και τα περισσότερα ατυχήματα… Χτυπιούνται, κατά λάθος, οι κυνηγοί μεταξύ τους, καθώς ο ένας «περνάει» τον άλλο για… γουρούνι!). Υπάρχουν οι κυνηγοί, λαγού και μπεκάτσας! (Εδώ είναι οι… μεγαλύτεροι «ψεύτες», όσον αφορά τον… αριθμό των θηραμάτων που χτυπούν!). Υπάρχουν βεβαίως και οι… κυνηγοί του «ποδόγυρου»! (Και μάλλον αυτοί είναι οι… πλέον σωστοί και ακίνδυνοι!).
Τελευταία, στην πολιτική ζωή της χώρας, προέκυψε και ένα ακόμη… είδος κυνηγού! Είναι ο «κυνηγός της καρέκλας!». Κάθε φορά που η κυβέρνηση θέλει να κάνει έναν μίνι – ανασχηματισμό, είναι γι’ αυτή κάτι εύκολο… Κάνει «στροφή κεφαλής αριστερά», εκεί που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και «αρπάζει» δυο – τρεις λιγούρηδες για να συμπληρώσει την υπουργική της ομάδα!
Τι είναι αυτό το χάλι; Τόση «λειψανδρία» στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ο στόχος είναι άλλος; Να αλώσει οριστικά την κεντροαριστερά!
Θα μπορούσε ένας ψηφοφόρος του «γυρολόγου υπουργού» να του «τα χώσει» χοντρά και δικαιολογημένα! Λέγοντάς του: «Μέχρι προχθές με “χτυπούσες στην πλάτη”, με παρακαλούσες να πάρεις την ψήφο μου, να μπεις στη Βουλή! Μετά, με εγκατέλειψες και αναζήτησες άλλη “στέγη πολιτική”! Ντροπή σου!»…
Έχει δίκαιο ο λαός που λέει: «Μόνο ποδοσφαιρική ομάδα δεν αλλάζει ο Έλληνας! Όλα τα άλλα… “παίζονται”! Δεξιοί γίνονται αριστεροί, αριστεροί γίνονται κρυφοδεξιοί, αρκεί να βρεθούν σε υπουργική καρέκλα! Ξεχνούν θέσεις, υποσχέσεις, όχι όμως… καταθέσεις!»…
Έγινε λοιπόν προσφάτως συνάντηση στην πρωτεύουσα ενός… γυρολόγου υπουργού και ενός μονίμου ψηφοφόρου του!
- Υπουργέ, με θυμάσαι; του είπε.
- Όχι ακριβώς… θύμισέ μου!
- Είμαι εγώ που όταν σε ψήφιζα μου έλεγες: Ήσυχος να κοιμάσαι! (Αλλά, μας έβαλες στον ύπνο!). Είμαι εγώ που σε ψήφιζα με… όλο μου το σόι και τη γυναίκα μου, τη Θέκλα! Αλλά εσύ βρέθηκες με άλλο κόμμα σε υπουργική καρέκλα!
Τον… θυμήθηκε ο υπουργός, τον κέρασε γκαζόζα και του είπε:
- Θέλω να πορευτούμε μαζί και στο μέλλον! Θέλω να πάμε μαζί, χέρι – χέρι! Τώρα, με ποιο κόμμα, ένας Θεός ξέρει…
Τι του λες τώρα του υπουργού; Πού να βρεις και… καρέκλα να του τη φορέσεις «καπέλο» στο κεφάλι!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.