Έξω πάμε καλά…

on .

Ο Ρουβίκωνας βγάζει… πανηγυρικές ανακοινώσεις! Προσφάτως έκανε το… 5 στα 5! (Πανελλήνιο ρεκόρ…). Πέντε δράσεις – παρεμβάσεις και όλες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία… ανοχύρωτες πόλεις, απροστάτευτοι πολίτες! (Το κράτος πότε θα κάνει τις δικές του παρεμβάσεις, άγνωστο).
Το μπάχαλο στη χώρα μας συνεχώς… ευδοκιμεί! Έχει επεκταθεί στα Πανεπιστήμια, στα Νοσοκομεία και αλλού… Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα του… εσωτερικού! Γιατί υπάρχει και μια καλύτερη εικόνα, στην Ελλάδα του… εξωτερικού!
Πρόσφατο είναι το παράδειγμα των Ελλήνων αθλητών του Στίβου, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη! («Χρυσός» στο μήκος ο Τεντόγλου, με το εντυπωσιακό 8.38 (!), δεύτερος στην Ευρώπη στο ύψος ο Μπανιώτης, δεύτερη στο τριπλούν η Παπαχρήστου, τέταρτος στο «επί κοντώ» ο νεαρός Καραλής! Μπράβο τους!).
Κι εδώ, στην ενδοχώρα, σκηνές απείρου κάλλους σε πάρα πολλά γήπεδα! Όχι μόνο ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά και σε αγώνες πόλο γυναικών, πέφτει το «ξύλο της αρκούδας» στις κερκίδες, από ανεγκέφαλους! Παραμένουν ακόμη «άθικτοι» οι χώροι όπου γίνονται αγώνες… σκάκι και τάβλι! (Αν και στο τάβλι, σε ορισμένα καφενεία, πολύ εύκολα ανάβουν τα αίματα!).
Αυτή λοιπόν η εικόνα δεν τιμά κανένα, πόσο μάλλον την Κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη για τα τεκταινόμενα…
Συμβαίνουν και άλλα, ακόμα σοβαρότερα! Τις προάλλες κάηκε σε Νοσοκομείο, νοσηλευόμενος ασθενής. Ήταν μόνος του στο δωμάτιο και δεν τον πήρε κανείς χαμπάρι! Θα μπορούσε ο ασθενής, να πεθάνει στο Νοσοκομείο, από την αρρώστια του, γιατί η επιστήμη σήκωσε… ψηλά τα χέρια της, αλλά να καεί σαν λαμπάδα, δίπλα… στο μέγα πλήθος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ε αυτό είναι από τα ανεξήγητα! …Πολλάκις, δεν φταίει μόνο… ο Πολάκης!
Κατά τα άλλα, η… μεταμνημονιακή Ελλάδα ετοιμάζεται για τις πολλαπλές εκλογές και ταυτόχρονα ψάχνει το βηματισμό της, «φλερτάροντας» με τις αγορές!
Μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες για τον Έλληνα, που έδωσε για χρόνια «μάχες χαρακωμάτων»! Να έρθει η… πολυπόθητη ανάπτυξη και ο ίδιος να βρεθεί μακριά από… τους κάδους απορριμμάτων! Να δικαιωθεί και αυτός, όπως τα παιδιά στη Γλασκώβη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.