Συνεργασία του ΤΕΙ Ηπείρου με Πανεπιστήμιο των Τιράνων

on .

Υπεγράφη στο πλαίσιο διεθνούς Forum

Συνεργασία του ΤΕΙ Ηπείρου

με Πανεπιστήμιο των Τιράνων

Στο Δυρράχιο συζητήθηκε η ανάπτυξη σε Αδριατική και Ιόνιο

• Στο πρώτο Διεθνές Forum με θέμα «Οικονομική ανάπτυξη  και έξυπνες πόλεις» που διεξήχθη πρόσφατα στο Δυρράχιο της Αλβανίας συμμετείχε το ΤΕΙ Ηπείρου. Το Forum διοργάνωσε τo Adriapol  Institute  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Marin  Barleti  των Τιράνων, υπό την αιγίδα της Προεδρίας του  Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανικής Κυβέρνησης.
Σ’ αυτό συμμετείχαν ορισμένοι από τους σημαντικότερους Υπουργούς της Αλβανίας και τέθηκαν τα θεμέλια για μελλοντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες  σε  θέματα οικονομικής ανάπτυξης  μεταξύ των χωρών της Αδριατικής και της Βαλκανικής.  Το ΤΕΙ Ηπείρου εκπροσώπησαν οι δύο αναπληρωτές Πρόεδροι κ.κ. Ιωάννης Γκανάς και Αναστάσιος Τσίνας.
Συζητήθηκαν ζητήματα προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης στην Αδριατική, στο Ιόνιο και στη Μεσόγειο μέσω της δημιουργίας συνεργειών και εταιρικών σχέσεων.  Επίσης έγινε ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων και βέλτιστων πρακτικών.
Μάλιστα, στο περιθώριο του διεθνούς Forum υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου Marin  Barleti  των Τιράνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία θα προάγει τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο ιδρύματα σε ερευνητικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.