Νικόλαος Στεργίου: Κτηνοτροφία και αγροτ. παραγωγή οι μοχλοί ανάπτυξης…

on .

Ο υποψ. ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στα Γιάννενα

Νικόλαος Στεργίου: Κτηνοτροφία και

αγροτ. παραγωγή οι μοχλοί ανάπτυξης…

• Περιοδεία στα Γιάννενα έκανε χθες ο υποψ. ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Nικόλαος Αν. Στεργίου, ο οποίος είναι εξάλλου συμπατριώτης μας, καθώς κατάγεται από την Ηγουμενίτσα.  Ο κ. Στεργίου επισκέφθηκε και συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τους βουλευτές της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα και Σταύρο Καλογιάννη, τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννη Νικόπουλο, ενώ επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο Μαρία Κεφάλα και παραχώρησε συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Στεργίου, αφού έκανε δημόσια έκκληση προς τους πολίτες να ψηφίσουν αύριο για την Ευρωβουλή, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Ηπείρου, υπογραμμίζοντας ότι οι εξελίξεις μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα θετικές για την περιοχή μας, καθώς προβλέπονται αυξημένες ενισχύσεις για τους αγρότες έως και 60%!
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο γεωτεχνικός κλάδος, γιατί μέσω αυτού θα υπάρξει ανάπτυξη και στον αγροτικό τομέα.

Aγρότης ο ίδιος…
Αγρότης ο ίδιος που δραστηριοποιείται με επιτυχία στις Πρέσπες, ο Νικόλαος Στεργίου είναι σήμερα Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Πελεκάνος», ο οποίος βραβεύθηκε ως ο καλύτερος ανάμεσα σε 110 χώρες!  Όπως τόνισε χθες, «η κτηνοτροφία και η αγροτική παραγωγή αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας», προσθέτοντας πως «η δική μου υποψηφιότητα σηματοδοτεί την καλή λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος και την ανάπτυξη μέσω της νέας ΚΑΠ». Εξάλλου, ο κ. Στεργίου σημείωσε με έμφαση ότι «ο κυριότερος φάκελος της Ε.Ε. είναι ο αγροτικός, ο οποίος όμως δεν έχει μέχρι σήμερα εκπροσωπηθεί για την Ελλάδα από άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο».