Άκυροι οι τίτλοι σπουδών από 17 Ιδιωτικές Σχολές της χώρας

on .

PTYXIA PLASTA

• Άκυροι κηρύσσονται οι τίτλοι σπουδών από 17 Ιδιωτικές Σχολές όλης της χώρας, με δυο από αυτές να εντοπίζονται στην Άρτα. Πρόκειται για την «Ευρώπη» και την «Τομή» οι απόφοιτοι των οποίων, μαζί με τους υπόλοιπους των άλλων «αμαρτωλών» ΤΕΕ αποκλείονται από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.
Αυτό όμως, όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ),  δεν ισχύει για όσους αναμένουν διορισμό, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο δημόσιο.
Η Ομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της από την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «οι παράνομοι τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους «απόφοιτους» αυτούς να καταδολιεύσουν διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να εργάζονται σήμερα στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε θέσεις τις οποίες αξιοκρατικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει παιδιά από τη δημόσια εκπαίδευση που αποφοίτησαν με τον ιδρώτα τους….».
Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο είναι 2 στην Άρτα, 1 στη Βοιωτία, 3 στη Θεσσαλονίκη, 1 στις Σέρρες, 1 στην Αττική, 2 στα Τρίκαλα και 7 στη Λάρισα!