800 αστυνομικοί λιγότεροι για φύλαξη προσώπων και χώρων

on .

ASTYNOMIKOI

• Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το πρόγραμμα αποδέσμευσης αστυνομικών από την ασφάλεια προσώπων και χώρων.
Συνολικά, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξασφάλισε 800 αστυνομικούς, οι οποίοι θα διατεθούν άμεσα για την αναβάθμιση της προληπτικής και εμφανούς αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Οι 700 από αυτούς αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη προσώπων και χώρων (κτιρίων και εγκαταστάσεων), ενώ οι άλλοι 100 από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται μετά την κατακραυγή για την ελλιπή αστυνόμευση στην Αττική κυρίως και η εφαρμογή του θα είναι άμεση. Βέβαια οι πολίτες κρατάνε «μικρό καλάθι» γιατί και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες ανακοινώσεις, που γρήγορα ξεχάστηκαν οι αστυνομικοί επέστρεψαν στις προηγούμενες θέσεις φύλαξης των «υψηλών προσώπων».
Να υπενθυμίσουμε ότι και σε επίπεδο Ηπείρου, κατά το παρελθόν από τοπικούς φορείς έχουν υποβληθεί αιτήματα για ενίσχυση των «μάχιμων» υπηρεσιών και ιδίως εκείνων που είναι επιφορτισμένες με την εισαγόμενη εγκληματικότητα και παραβατικότητα, από αστυνομικούς που έχουν μετακινηθεί από μονάδες των συνόρων, σε μονάδες (ή και γραφεία) των πόλεων.