Χρηματοδότηση και ελλείψεις είναι οι πραγματικές ανάγκες ΤΕΙ και Πανεπιστημίου

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• «Πριν συζητήσουμε το θέμα της ένταξης τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οφείλουμε να εξετάσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο τίθεται», αναφέρει σε μακροσκελή της ανακοίνωση η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «το πόσο μακριά βρίσκονται οι κυβερνητικές επιδιώξεις για αναδιαρθρώσεις από τις πραγματικές ανάγκες φαίνεται ακόμη πιο καθαρά αν αναλογιστούμε ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ σήμερα. Στενάζουν και τα δύο κάτω από τις δραστικές μειώσεις της χρηματοδότησης (που ποτέ δεν ήταν ικανοποιητική), τις ελλείψεις διδακτικού τεχνικού και άλλου προσωπικού, τις ανεπάρκειες στη φοιτητική μέριμνα, ενώ εμείς οι ίδιοι στενάζουμε κάτω από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας και τους απαράδεκτους χαμηλούς μισθούς, χωρίς η παραπάνω απαρίθμηση να είναι πλήρης. Θα λύσουν κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα οι αναδιαρθρώσεις; Ή μήπως θα αναβαθμίσουν τις σπουδές;».
Ενδιαφέρον έχει επίσης και το ερώτημα που θέτει η συνδικαλιστική παράταξη για την εξαγγελία για ερευνητικό κέντρο, αναρωτώμενη τι χρειάζεται ένα ξεχωριστό ερευνητικό κέντρο, από τη στιγμή που υπάρχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεδομένου μάλιστα ότι τα αντικείμενα των Ινστιτούτων που προτείνονται καλύπτονται από υπάρχοντα Τμήματα του Πανεπιστημίου.