Επιχείρηση «κατευνασμού» των κατοίκων του Μάτσικα

on .

DHMOTIKO SYMBOYLIO APRILIOS 2018

• Στο μέλλον παρέπεμψε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας την επίλυση των προβλημάτων χωροταξίας στην περιοχή του Μάτσικα, τοποθετούμενος χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνήθη πρακτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία συνηθίζει να ανοίγει θέματα, τα οποία είτε δεν τα ολοκληρώνει, είτε τα αφήνει να σέρνονται επί χρόνια.
Η τοποθέτησή του έγινε  ύστερα από ερώτημα που του έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας,  με αφορμή και το προχθεσινό δημοσίευμα του «Πρωινού Λόγου» για τις διαμαρτυρίες κατοίκων  σχετικά με τον τρόπο,  με τον οποίο συμπεριφέρονται Πολεοδομία και Αντιδήμαρχοι για την κατασκευή του παραλίμνιου πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου.
Ο κ. Μπέγκας επιχείρησε μάλιστα να «αυτοδιαφημίσει» τη  Δημοτική Αρχή του, υποστηρίζοντας ότι είναι «η μοναδική που έσκυψε πραγματικά και με ευθύνη πάνω από το πρόβλημα της περιοχής του Μάτσικα», κάνοντας αναφορά στη σχεδιαζόμενη παρέμβαση για διαδρομές ανάπλασης με πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο και για την επικαιροποίηση του Γ.Π.Σ. και την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης.
Παρεμβάσεις για να δικαιολογηθούν, ως προς τις κατηγορίες που τους απευθύνουν ιδιοκτήτες εκτάσεων, έκαναν οι δύο αντιδήμαρχοι Γιώργος Βίνης και Θανάσης Μανταλόβας: Ο κ. Βίνης, υποστήριξε ότι δεν δικαιολογούνται οι αιτιάσεις των κατοίκων για καθυστερήσεις επικαιροποίησης του Γ.Π.Σ. και την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, ενώ ο Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος δέχεται τα «πυρά» επειδή αρνείται να γίνει συζήτηση παρόντος του Δημάρχου, δήλωσε ότι οι «εκτάσεις δεν ανήκουν πλέον στους ιδιοκτήτες», για να προσθέσει ότι η Κτηματική Υπηρεσία οφείλει να προχωρήσει τη διαδικασία του καθορισμού τιμής μονάδας και της αποζημίωσης. «Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε», πρόσθεσε που στην πορεία θα φανεί κατά πόσο έπεισε τους κατοίκους που διαμαρτύρονται.
Για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Εντύπωση και ποικίλα ερωτηματικά προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Μπέγκα για το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Ο κ. Μπέγκας, το χαρακτήρισε «φιάσκο», επειδή κατά τη γνώμη του, ως κύριο πρόβλημα εμφανίστηκε το εκλογικό σύστημα κι όχι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Η θέση  του κ. Μπέγκα, έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, αλλά και της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, στο συνέδριο του οποίου είχε παραστεί προ ολίγων εβδομάδων ο κ. Μπέγκας. Επιχειρώντας να ισορροπήσει πολιτικά, ο Δήμαρχος καταλόγισε ευθύνες και στην Κυβέρνηση που επί δύο χρόνια εξαγγέλλει την αλλαγή του Καλλικράτη, χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει επίσημα ένα νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει διαβούλευση.
Νέος Δημοτικός Σύμβουλος
Ο Βασίλης Καφαράκης θα είναι το νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς θα διαδεχθεί τον Σωτήρη Μαλάμο (της ΔΡΑΣΥ) που εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα.