Έκανε δουλειά επί ένα χρόνο η Άμεση Δράση Ιωαννίνων!

on .

AMESH DRASH

• Ένα χρόνο… δράσης συμπλήρωσε αυτές τις ημέρες το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, το οποίο δίνει τη δική του μάχη, σε καθημερινή βάση, για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά!
Έχοντας την έδρα της στο παλιό Δημαρχείο Ελεούσας, η Άμεση Δράση, στην οποία υπάγεται και η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ καλύπτει όλο το Λεκανοπέδιο, καθώς και τους δύο αυτοκινητόδρομους, την Εγνατία και την Ιόνια Οδού, ενώ παρεμβαίνει και όπου αλλού παραστεί ανάγκη, όπως αναφέρει στον «Π.Λ.» ο Διοικητής της κ. Κώστας Γεωργίου. Για να ανταποκριθεί στο έργο της, η υπηρεσία βγάζει σε 24ωρη βάση 12 περιπολικά και 14 δίκυκλα οχήματα!
Πλούσιος απολογισμός
Ο απολογισμός έργου της Άμεσης Δράσης από την ημέρα της ίδρυσής της, η οποία έγινε στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ και μέχρι τις μέρες μας είναι εντυπωσιακός. Μέσα σ’ ένα χρόνο οι άνδρες της έκαναν ελέγχους σε 42.704 οχήματα και 47.132 πολίτες εκ των οποίων προσήχθησαν 2.087 άτομα για διάφορες παραβάσεις. Παράλληλα, συνελήφθησαν περίπου 600 δράστες για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία, 505 άτομα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 Μέσα σ’ αυτό το διάστημα οι άνδρες της Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων κυριολεκτικά έχουν σώσει ζωές και περιουσίες.
Για παράδειγμα, πρόσφατα χάρη σε επέμβασή τους σώθηκε συμπολίτης στο Γιαννιώτικο Σαλόνι ο οποίος είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, ενώ επίσης πρόσφατα εντόπισαν άλλον πολίτη ο οποίος είχε χαθεί σε δασώδη περιοχή στην Πρωτόπαππα. Προχθές τα ξημερώματα δε, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς την ώρα που πραγματοποιούσαν κλοπή σε σπίτι στο Κάστρο!
Ο Διοικητής
Πώς όμως αντιμετωπίζει την Άμεση Δράση ο απλός πολίτης; «Έχουμε πολλά θετικά σχόλια από τη λειτουργία της υπηρεσίας μας. Επεμβαίνουμε σε σοβαρά περιστατικά αστυνομικής φύσεως, πραγματοποιούμε περιπολίες για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης, επιτηρούμε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ενώ συνδράμουμε κι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες», τονίζει ο Κώστας Γεωργίου και συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε το ταχύτερο δυνατό στο πλευρό όποιου πολίτη έχει ανάγκη τη συνδρομή της Αστυνομίας για οποιοδήποτε λόγο»!
Υπάρχουν ανάγκες
Φυσικά, το έργο αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά σήμερα, υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα για την τοπική Άμεση Δράση είναι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που έχει στη διάθεσή της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διοικητής της υπηρεσίας, «με αγώνα και πολλή προσπάθεια προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε. Ο στόλος των οχημάτων μας και ο εξοπλισμός μας είναι ήδη παλιός και πρέπει να ανανεωθεί».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ