Σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

on .

POGONIANI

• Δυο σημαντικές δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου θ’ ανοίξουν σύντομα τις πύλες τους για να φιλοξενήσουν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Ο λόγος για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα και το αντίστοιχο της Πωγωνιανής.
Τις επίσημες ανακοινώσεις έκανε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κατερίνα Μιτοπούλου, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί το σημαντικό αυτό έργο των δομών, παρέχοντας φροντίδα σε ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις.
Ως γνωστόν στην Κόνιτσα από τον Μάρτιο του 2016 φιλοξενούνται κάτω από εξαιρετικές συνθήκες, οικογένειες προσφύγων, με τον αριθμό τους σήμερα να φτάνει τους 59, οι οποίοι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σταδιακά θα μεταφερθούν σε άλλες προσφυγικές δομές, προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος για την φιλοξενία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.
Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο Κέντρο της Πωγωνιανής, στο οποίο σήμερα φιλοξενείται ένας μικρός αριθμός παιδιών που θα μεταφερθούν σε άλλες δομές εντός της Ηπείρου.
Όπως ανέφερε η κ. Μιτοπούλου στις δυο δομές θα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 30 παιδιά.