«Έφυγε» στα 71 του χρόνια ο Γ. Κρανάς πρώην Δήμαρχος Παμβώτιδας

on .

KRANAS GIORGOS

• Μετά τον Επαμεινώντα Ριστάνη, ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη άξιου εκπροσώπου του.
Ο λόγος για τον πρ. Δήμαρχο Παμβώτιδας Γιώργο Κρανά ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδωσε με πολύ μεγάλο σθένος. Έζησε τις τελευταίες του ώρες στο σπίτι του, στο Κουτσελιό, το χωριό του που τόσο αγαπούσε, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του.
Η κηδεία του Γ. Κρανά θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κουτσελιό.
Σπουδές - εργασία
Γεννημένος το 1947 στο Κουτσελιό, όπου και κατοικούσε ως το τέλος, ο Γιώργος Κρανάς ως παιδί φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή και υπήρξε πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκεκριμένα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.
Υπηρέτησε ως παιδαγωγός και, μετά από εξετάσεις, εισήχθη στον κλάδο των εφοριακών, φτάνοντας ως τη θέση του Οικονομικού Επιθεωρητή Εφοριών Ηπείρου και ελεγκτικών κέντρων. Διετέλεσε επίσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Επενδύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 1262/82, υπήρξε εισηγητής σε σεμινάρια του υπ. Οικονομικών και ασχολήθηκε με διοικητικούς, εποπτικούς και διαχειριστικούς ελέγχους Ν.Π.Δ.Δ. και δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών.
Αγάπη για τα κοινά
Η ενασχόλησή του με τα κοινά υπήρξε διαρκής και ενεργή. Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας της ΕΠΣΗΠ, αντιπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλλος πολλών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, αντιπρόεδρος του ΣΥΔΚΛΙ και Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ τη διετία 2010 – 12.
Η θητεία του στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας, ξεκίνησε από το 1990 ως μέλος της Τοπικής Κοινότητας Κουτσελιού. Τη διετία 1999 – 2000 θήτευσε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παμβώτιδος, ενώ την τετραετία 2003 – 2006 υπήρξε Δήμαρχος της περιοχής.
Η «Ήπειρος Ανατροπής»
Τη θλίψη της για την απώλεια του Γιώργου Κρανά που υπήρξε μέλος της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής». Όπως τονίζει με έμφαση, «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του τόπου μας, συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων και παρεμβάσεων της παράταξής μας. Ο Γιώργος Κρανάς ξεχώριζε για το ήθος, την ειλικρίνεια, την εργατικότητά και τη διάθεσή του να προσφέρει στον τόπο του. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
***
• Ο «Π.Λ.», που κατά καιρούς φιλοξενούσε κείμενα του αείμνηστου Γ. Κρανά, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.