Αστυνομικός σκύλος εντόπισε 53 κιλά χασίς

on .

NARKOTIKA ARTA1

• Σε ειδικές κρύπτες στο πορτ μπαγκάζ Ι.Χ. αυτοκινήτου είχαν κρύψει πάνω από 53 κιλά χασίς δυο αλλοδαποί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που συνελήφθησαν χθες το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στο Κομπότι Άρτας.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 33χρονος ως οδηγός και μια 21χρονη ως συνοδηγός και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες 52 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 53 κιλών και 620 γραμμαρίων.
Ο οδηγός του οχήματος είχε προβεί σε προγενέστερο χρόνο σε διαμόρφωση του χώρου δημιουργώντας, τέσσερις κρύπτες με δύο μη εμφανείς εισόδους διαμορφωμένες στο σασί και καλυπτόμενες από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος,
Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ακόμη το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, σχοινιά, τα οποία ήταν περιμετρικά δεμένα γύρω από τα δέματα και βοηθούσαν στην εξαγωγή αυτών από τις κρύπτες και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.