Σωστικές παρεμβάσεις σε διατηρητέο κτίριο της οδού Μουλαϊμίδου

on .

MOYLAIMIDOY DIATHRHTEO 8 8 18

• Παρεμβάσεις στο κτίριο - κληροδότημα του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Μουλαϊμίδου, έχουν προγραμματιστεί από τη Διοίκησή του, με την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου. Το συγκεκριμένο κτίριο στο παρελθόν είχε καταβληθεί προσπάθεια να πωληθεί από το Νοσοκομείο, αλλά κατέστη αδύνατο γιατί εν τω μεταξύ κηρύχθηκε διατηρητέο και έκτοτε εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Τώρα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βαγγέλης Καρβούλης, μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία, θα γίνουν άμεσες σωστικές παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της ευστάθειας των εναπομεινάντων δομικών στοιχείων της πρόσοψης του κτιρίου, το οποίο θα αναδειχθεί και θα ενισχύσει «την ομορφιά- γοητεία της πόλης».

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του μνημείου για κάθε περίπτωση (καιρικές συνθήκες, κακοτεχνίες, κλοπές, βανδαλισμοί κλπ.).
Οι εργασίες εκτελούνται από εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό με αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκτέλεση παρόμοιων εργασιών, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, με τη χρήση σύγχρονων υλικών και μεθόδων και υπό τις οδηγίες και τις υποδείξεις της αρμόδιας Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Ιωαννίνων.
«Πρέπει να τονιστεί όμως ότι δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα εάν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου και κυρίως του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη ο οποίος συνέδραμε αποφασιστικά τόσο στο οικονομικό όσο και το διαδικαστικό κομμάτι. Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Μπέγκα και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την άριστη συνεργασία», αναφέρει καταληκτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Ευ. Καρβούνης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ