Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές σε Ηγουμενίτσα - Αττική

on .

SYLLYPSH XEIROPEDES

Οκτώ υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια, που διαπράχθηκαν σε χωριά του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σε περιοχές της Αττικής εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 34, 42, 30, 33 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2017.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες δρούσαν ως επί το πλείστον κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες και επέλεγαν ως «στόχους» κατοικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στις οποίες εισέρχονταν μετά από διάρρηξη των θυρών ή των παραθύρων. Αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράστη υπερβαίνει τις 178.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στα Καρδαμίτσια
• Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διαδοχικές υποθέσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα, που έγιναν προχθές το βράδυ στα Καρδαμίτσια.
Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες νωρίς το πρωί στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης αφαίρεσε συνολικά από τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό, ράδιο-cd, mp3, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες καθώς και ένα ποδήλατο το οποίο κατασχέθηκε ως προϊόν κλοπής.

Δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού για κλοπή τροχοφόρου
• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα κατελήφθη από αστυνομικούς στα Γιάννενα να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί βραδινές ώρες της 11/12-08-2018 από την περιοχή των Ιωαννίνων. Το κλεμμένο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου για κλοπή
• Χθες μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη στα Γιάννενα ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για κλοπή.