Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο

on .

GERMANOI PRAKTORES PERIFEREIA 19 9 18

• Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο, ύστερα από αίτημα του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik και με τη συνεργασία του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Γερμανία. Η επίσκεψη tour operators, είναι μια από τις συνηθισμένες πρακτικές και προωθητικές ενέργειες που αξιοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι Γερμανοί tour operators επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε επιλεγμένα αξιοθέατα, αλλά και σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων που ενδείκνυται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επισκεπτόμενοι αρχαιολογικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά μνημεία, περιπατητικές και φυσιολατρικές διαδρομές, τοποθεσίες για σπορ, όπως ράφτινγκ και πήραν «γεύση» από την πλούσια ηπειρωτική γαστρονομία.
Την Τρίτη, οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στον οποίο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άριστη φιλοξενία και το επίπεδο ξενάγησης και ενημέρωσης που είχαν.
Στα «συν» της συνάντησης καταγράφονται οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη φύση της Ηπείρου και τις πολλαπλές δυνατότητες επιλογών που μπορεί να έχει ένας Γερμανός επισκέπτης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με πόλη της Γερμανίας.
Τη Γερμανική αποστολή συνάντησε και φιλοξένησε στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η φιλοξενία δημοσιογράφων και tour operators, είναι μια διαρκή προσπάθεια για να εξασφαλιστεί δημοσιότητα και άμεσες συμφωνίες για μια καλύτερη επόμενη τουριστική σεζόν.