Σαράβαλα τα λεωφορεία της 8ης Ταξιαρχίας Ηπείρου

on .

STRATIOTIKOI

• Οι τραγικές ελλείψεις σε νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες αναδεικνύονται συχνά, θέτοντας την Πολιτεία προ των ευθυνών της χωρίς όμως μέχρι σήμερα να δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την κατάσταση που επικρατεί.
Μετά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών, που κατά καιρούς διαμαρτύρονται για μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, γεγονός που δυσκολεύει την δουλειά τους, στο προσκήνιο έρχονται τώρα και τα προβλήματα που υπάρχουν στα υπηρεσιακά οχήματα του Στρατού.
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ) εδώ και καιρό με επιστολές και ανακοινώσεις της έχει επισημάνει το πρόβλημα μετακίνησης του στρατιωτικού προσωπικού της Ταξιαρχίας Ηπείρου, λόγω παλαιότητας των μέσων μεταφοράς που διαθέτει, αλλά και λόγω μείωσης των σχετικών κονδυλίων. Τώρα το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτή Πρέβεζας της Ν.Δ. Στ. Γιαννάκης, ζητώντας από τον Υπουργό Άμυνας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί λύση.
Ο βουλευτής στην αναφορά του καταθέτει την επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. (την υπέγραφαν ο Πρόεδρος Γ. Θεοδώρου και ο Γεν. Γραμματέας Π. Στρατσιάνης), στην οποία αναφέρονταν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: «παρά τις προσπάθειες της Ταξιαρχίας τα δύο μεγάλα λεωφορεία του 8 ΤΥΠ και της 8 ΕΑΝ αλλά και τα μικρότερα λεωφορεία μονάδων της Ταξιαρχίας λόγω παλαιότητας και έλλειψης πιστώσεων μένουν συχνά εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα την δυσκολία στην μεταφορά του προσωπικού η οποία γίνεται με άλλα μέσα (οχήματα στρατιωτικού τύπου) που ότι δυσχέρειες συνεπάγεται αυτό, ενώ πολλές φορές η μεταφορά Ν/Σ οπλιτών γίνεται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ με ότι επιβάρυνση οικονομική συνεπάγεται αυτό για την Υπηρεσία. Η Ένωση ζητά την παρέμβασή σας προς την Ιεραρχία για την άμεση αποδέσμευση κονδυλίων για την πλήρη και οριστική επισκευή των υπηρεσιακών μέσων μεταφοράς ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω της παλαιότητας των μέσων που προαναφέραμε την αντικατάστασή τους με νέα σύγχρονα λεωφορεία».