Ο καιρός από την Τετάρτη γίνεται Φθινοπωρινός

on .

KAIROS

• Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το τελευταίο διάστημα, που έδωσαν την δυνατότητα στους πολίτες να παρατείνουν τις μονοήμερες αποδράσεις τους στις κοντινές παραλίες, φαίνεται πως σιγά σιγά μας εγκαταλείπουν, δημιουργώντας ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.
Η τελευταία πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου κάνει λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού στα μέσα της εβδομάδας. Μέχρι και αύριο, Τρίτη το σκηνικό θα είναι καλοκαιρινό, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να φτάνει και τους 35 βαθμούς Κελσίου!
Στα Γιάννενα σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακά από αύριο θα αρχίσει να παίρνει την κατιούσα, για να υποχωρήσει την Τετάρτη στους 19 βαθμούς και γενικά να κυμαίνεται στην περιοχή μας και τις επόμενες μέρες μέχρι 22-23 βαθμούς. Βροχές στην περιοχή μας δεν προβλέπονται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, ωστόσο κατά διαστήματα θα υπάρχουν έντονες νεφώσεις.
Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο facebook από αύριο, Τρίτη, σταδιακά και πρώτα από τη βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα καταστεί πιο ψυχρός και προς το βράδυ θα επικρατήσει ακόμη και σχετικό κρύο στις ορεινότερες περιοχές. Οι νεφώσεις το βράδυ θα πυκνώσουν σε αρκετές περιοχές με αποτέλεσμα να διαφανεί μια σημαντική αλλαγή στον καιρό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Περίπου από τα μέσα της εβδομάδας, φαίνεται ότι ψυχρότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα εισέλθουν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί ακόμη και χειμωνιάτικος κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.