Τους τσάκωσαν με τους σάκους αλβανικού χασίς στην… πλάτη!

on .

NARKOTIKA 8 3 18

Μία ακόμη σπείρα που έφερνε ναρκωτικά από την Αλβανία στη χώρα μας με σκοπό να διαθέσει το παράνομο εμπόρευμα στην εγχώρια αγορά εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Θεσπρωτίας, η οποία τερμάτισε έτσι οριστικά τη δραστηριότητά της.
Συνολικά συνελήφθησαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Αμπελιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 30, 22 και 20 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παράνομη είσοδο.

Κουβαλούσαν σάκους
Ειδικότερα, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν να μεταφέρουν πεζή τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 47 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 76 κιλών και 570 γραμμαρίων. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι σε βάρος δύο εξ’ αυτών, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

Καλλιεργούσε δενδρύλλια
Σε άλλα σχετικά νέα από το αστυνομικό δελτίο, στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας ένας 55χρονος άνδρας κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του δράστη, βρήκαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 2,50 έως 3 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο! Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος κατείχε στο σπίτι του, κρυμμένη σε πλαστικό δοχείο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 99 γραμμαρίων.