Με σύγχρονο εξοπλισμό ενισχύθηκε η Καρδιολογική του «Χατζηκώστα»

on .

NOSOKOMEIO XATZHKOSTA KARDIOLOGIKH

• Με εξοπλισμό απολύτως απαραίτητο, προκειμένου να προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς της, ενισχύθηκε χθες η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». 

Πιο συγκεκριμένα, με κονδύλια της Περιφέρειας Ηπείρου η Κλινική προμηθεύτηκε επτά ολοκαίνουριες νοσοκομειακές κλίνες, ενώ με χορηγία της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. η Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής εξοπλίστηκε με σύστημα οπτικής απομόνωσης.
Επίσημη παράδοση
Η επίσημη τελετή παράδοσης του νέου εξοπλισμού έγινε χθες το μεσημέρι στην Καρδιολογική Κλινική του «Χατζηκώστα». Σε δηλώσεις του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βαγγέλης Καρβούνης έκανε λόγο για μία ιδιαίτερη μέρα για το ίδρυμα καθώς ανακαινίστηκε ένας χώρος ευαίσθητος τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς, η Μονάδα Εμφραγμάτων, η οποία έχρηζε ανανέωσης εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Καρβούνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Αλέκο Καχριμάνη, που εξακολουθούν να βοηθούν το Νοσοκομείο στη συνολική προσπάθεια που κάνει για βελτίωση των υποδομών του, αλλά και τη βιομηχανία ΒΙΚΟΣ Α.Ε., κυρίως δε τον διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Σεπετά, που επίσης βοηθάει, λέγοντας πως το σύστημα οπτικής απομόνωσης είναι αναγκαίο στη Μονάδα Εμφραγμάτων, για να αποφεύγεται η μετάδοση μικροβίων.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κων/νος Ντέτσικας σημείωσε πως η Περιφέρεια έχει διαθέσει ως τώρα αρκετά κονδύλια, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του νόμου, για τις υποδομές του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με τη Διοίκηση την προσπάθεια».
Η εκπρόσωπος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Έλενα Χρυσοβιτσινού τόνισε πως η Διοίκηση και όλο το προσωπικό του «Χατζηκώστα» δίνουν καθημερινό αγώνα για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες, τον οποίο αναγνωρίζει η βιομηχανία, γι’ αυτό και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται. Εξέφρασε δε την ελπίδα η δωρεά της ΒΙΚΟΣ να βοηθήσει ουσιαστικά το Νοσοκομείο.
Τέλος, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Ευάγγελος Κουντούρης ανέφερε πως καλό θα ήταν και άλλες μεγάλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. στηρίζοντας το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ