Διεθνής πιστοποίηση απέκτησαν οι εκπαιδευτές του ΑΟ Μπούντο

on .

BUNTO

• Οι εκπαιδευτές του ΑΟΜΠΟΥΝΤΟ πλέον έχουν και την διεθνή πιστοποίηση του πρώτου επιπέδου. Η Διεθνής Ομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής ( I.P.C.S.) αποφάσισε και εφαρμόζει πλέον την διαδικασία πιστοποίησης κατόπιν θεωρητικής αλλά και πολύ δύσκολης πρακτικής εξέτασης για εκπαιδευτές από κάθε Περιφέρεια που ανήκει στη δύναμή της.
Η Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία επέλεξε τους 14 οι οποίοι έπρεπε να συνδυάζουν αθροιστικά τα προσόντα του Έλληνα εκπαιδευτή, του πρωταθλητή σκοποβολής, του άριστου γνώστη των κανονισμών (μέλος του NROI ή IROA) και μεγάλη εμπειρία αγώνων σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και εξ officio 6 μέλη της ΕΤΕΠΣ εκ των οποίων μερικοί ανήκαν και στην πρώτη κατηγορία.
Από τον ΑΟΜΠΟΥΝΤΟ είχαν επιλεγεί τρείς εκπαιδευτές, οι Κωνσταντίνος Σουμαλεύρης, που είναι και πρόεδρος του NROI, Μιχαήλ Ζαφειρίδης και Δημήτριος Κανδύλης οι οποίοι και αποφοίτησαν με επιτυχία.
Μετά από αυτή τη μεγάλη και τιμητική διάκριση όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι παραπάνω εκπαιδευτές μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα του εκπαιδευτή πρακτικής σκοποβολής σε κάθε ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί με το άθλημα αυτό.