Βελτιωμένη η κατάσταση στη λίμνη Παμβώτιδα!

on .

GIANNENA NHSI LIMNH

• Υπάρχει σαφής βελτίωση της κατάστασης της Λίμνης Παμβώτιδας σε σχέση με άλλες χρονιές, τόνισε ο Περιφειάρχης Αλ. Καχριμάνης, απαντώντας χθες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Όπως είπε θα υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ πρόσθεσε πως στο πλαίσιο εκπόνησης του Master Plan, γίνονται συζητήσεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για τις

μέρους μελέτες εφαρμογής που πρέπει να εκπονηθούν στη συνέχεια.
Εξάλλου, ο κ. Καχριμάνης αναφερόμενος στην αξιοποίηση της περιοχής γέφυρας Παπαστάθη του ποταμού Αράχθου, ανέφερε ότι ανοίγεται μια νέα προοπτική για τον φυσιολατρικό τουρισμό. Με μικρές παρεμβάσεις -όπως είπε- μπορεί ο τόπος να γίνει σημείο αναφοράς, επισκέψιμος και να εκτελούνται πλόες με βάρκες μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας!

Για τα αλιευτικά καταφύγια…
Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την προώθηση του έργου αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία, με προϋπολογισμό 2.960.000 ευρώ, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας – μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους κατά τόπους Δήμους- να εκπονήσει μελέτες και να προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησής τους.

Με τον Υφυπ. Αθλητισμού
Τέλος ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε στην Πρέβεζα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του και ιδίως για τις εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Ήπειρο. Επίσης τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο κλπ.