Δημοτική Αστυνομία με πιο… άγρυπνο μάτι!

on .

DHMOTIKH ASTYNOMIA

Καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση ορισμένων σοβαρών προβλημάτων αλλά και γενικότερα στη βελτίωση της εικόνας της πόλης μπορεί να παίξει η Δημοτική Αστυνομία.
Ειδικά, όσον αφορά σε ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό με τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, μπορεί να δράσει υποστηρικτικά της Τροχαίας, ενώ… πεδίο δόξης λαμπρό υπάρχει γι’ αυτήν και σε τομείς όπως η εναποθέτηση των απορριμμάτων και η διαχείριση των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους.
Τα παραπάνω συζήτησε χθες με τους υπαλλήλους της ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ζητώντας πιο εντατική προσπάθεια από την πλευρά τους.
Σύσκεψη και συστάσεις
Σύσκεψη με την διεύθυνση και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Σκοπός ήταν η ανταλλαγή απόψεων για μείζονα ζητήματα της πόλης καθώς και ο καθορισμός των προτεραιοτήτων για το επόμενο διάστημα.
Ο Μ. Ελισάφ κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ώστε να μην υπάρχει καμία υποψία διάκρισης ή μεροληψίας. Ζήτησε από την Δημοτική Αστυνομία να συμβάλλει με συστάσεις κυρίως προς τους επιχειρηματίες για την ορθή εναπόθεση των απορριμμάτων ώστε να βελτιωθεί η εικόνα ειδικά σε ορισμένα σημεία της πόλης όπου παρατηρείται έντονη τουριστική κίνηση.
Πεζόδρομοι - κυκλοφορία
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στους πεζοδρόμους και την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ώστε να μην καταλαμβάνεται η διάβαση για άτομα με αναπηρίες, ενώ είπε πως πρέπει να τηρείται το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε την εντατικοποίηση της προσπάθειας της δημοτικής αστυνομίας για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην πόλη, ειδικά εκείνων που προκαλούνται από διπλοπαρκαρίσματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ