Καλά προετοιμασμένος ενόψει του χειμώνα ο Δήμος Ζίτσας

on .

ZITSA SYNEDRIASH

• Τις προτεραιότητες του Δήμου Ζίτσας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια του Χειμώνα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, παγετό, πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις), ανέπτυξε ο Δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.).
Ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως έγινε γνωστό, ολοκλήρωσε τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων καθώς και κεντρικών φρεατίων ομβρίων σε Κοινότητες. Επίσης, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την προμήθεια 28 τόνων αλατιού, ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την καταγραφή των ιδιωτών που διαθέτουν μηχανήματα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου για αποχιονισμό, ρίψεις αλατιού κ.α. σε έκτακτες περιπτώσεις.
Με συνεργασία…
«Όλοι μαζί, με αγαστή συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν και πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά όπως και τα προηγούμενα χρόνια με στόχο πάντα την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και απευθυνόμενος στη δασολόγο του Δασαρχείου Ιωαννίνων ζήτησε τη συνδρομή της υπηρεσίας της, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τον καθαρισμό των ρεμάτων που βρίσκονται εντός οικισμών από φερτά υλικά.
«Έχω εμπιστοσύνη στο Δήμο Ζίτσας, η αντιπυρική περίοδος κύλησε ομαλά, είμαστε προετοιμασμένοι και για το Χειμώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά παίρνοντας το λόγο ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Επιπυραγός Φώτης Δεληγιάννης τόνισε πως «με δεδομένη τη συνεργασία και έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών και η χειμερινή περίοδος θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα…».
Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Νίκος Κοκκίνης επεσήμανε και εκείνος με τη σειρά του, πως «το σύνολο του προσωπικού και των οχημάτων είναι στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων στην περίπτωση που απαιτηθεί για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν στο οδικό δίκτυο ειδικά από τον παγετό».
Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του στρατού καθώς και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή του, υπογράμμισε ο Διοικητής του 8ου ΛΑΠ Ιωάννης Μέγας.
Παίρνοντας το λόγο η δασολόγος του Δασαρχείου Ιωαννίνων Σταυρούλα Σέλη απαντώντας στο Δήμαρχο επεσήμανε πως «το Δασαρχείο επιτρέπει υπό προϋποθέσεις και με αδειοδοτήσεις τον καθαρισμό των ρεμάτων που βρίσκονται σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, ενώ για τα ρέματα εντός οικισμών δεν έχει αρμοδιότητα».
Τέλος, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, Δημήτρης Αλεξίου τόνισε «πως το Σώμα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και μπορεί να κινητοποιήσει και να οργανώσει τις εθελοντικές του ομάδες όπου και όποτε χρειαστεί».