Καθηγήτρια του Πανεπ. Ιωαννίνων στους κορυφαίους του κόσμου!

on .

SALANTH GEORGIA

• «Άρωμα» από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει η λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως η οποία είδε το φως της δημοσιότητας. Ανάμεσα στους 6.200 ακαδημαϊκούς και ερευνητές που περιλαμβάνονται σ’ αυτήν, φιγουράρουν και 14 Έλληνες, εκ των οποίων η μία είναι στέλεχος στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου!
Ο λόγος για την Γεωργία Σαλάντη, επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και αναπλ. καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία, η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει για την ερευνητική της δραστηριότητα.

Πλούσιο βιογραφικό
Η Γεωργία Σαλάντη, η οποία έχει γεννηθεί στην Αθήνα, έχει στο βιογραφικό της σπουδές σε μαθηματικά, επιδημιολογία, κοινωνιολογία, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες στο Μόναχο, ενώ εργαζόταν ως ερευνήτρια στο Cambridge πριν επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 2010 βραβεύτηκε με ένα από τα τρία ελληνικά βραβεία της L’Oreal-Unesco για τις γυναίκες στη επιστήμη. Η έρευνά της σήμερα έχει να κάνει με την ανάπτυξη πρωτοποριακών στατιστικών μοντέλων για τη σύνθεση πληροφορίας από ιατρικά πειράματα.

Με 14 Έλληνες…
Η συμπερίληψη 14 Ελλήνων πανεπιστημιακών στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως προέκυψε από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία, σύμφωνα με τον κατάλογο «The Highly Cited Researchers». Από αυτούς, τρεις εργάζονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τέσσερις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από μία συμμετοχή καταγράφουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και φυσικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση, που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο του έμψυχου δυναμικών των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ποιοι διακρίθηκαν
Αναλυτικά, οι Έλληνες πανεπιστημιακοί που διακρίθηκαν είναι (αλφαβητικά) οι εξής: Νίκος Απέργης, King Abdulaziz University & Πανεπιστήμιο Πειραιά, Economics & Business. Χάρης Γαλανάκης ― King Saud University & Εργαστήρια Γαλανάκης ― Agricultural Sciences. Ευάγγελος Γιακουμής ― Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ― Engineering. Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος ― Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ― Clinical Medicine. Γιώργος Καραγιαννίδης ― Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ― Computer Science. Δημήτριος Ρακόπουλος ―Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ― Engineering. Κωνσταντίνος Ρακόπουλος ― Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ― engineering. Γεωργία Σαλάντη ― Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων & University of Bern―Cross-Field. Ματθαίος Σανταμούρης, University of New South Wales Sydney & Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εngineering. Ματθαίος Φαλάγγας, - Tufts University & Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, Cross-Field. Κωνσταντίνος Φαρσαλίνος ― King Abdulaziz University & Πανεπιστήμιο Πατρών―Cross Field. Γεράσιμος Φιλιππάτος ― Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Πανεπιστήμιο Κύπρου ― Clinical Medicine. Νίκος Χατζηαργυρίου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο & Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – Engineering. Άρτεμις Χατζηγεωργίου ― Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ― Biology & Biochemistry.